Virtuell Media och Metrobloggen

I dessa dagar då alla tidningar verkar stänga sina bloggplattformar borde man inte förvånas över huvud taget, men jag kan inte låta bli att reagera när Metro säljer ut sin bloggplattform till länkspammare. Virtuell Media är ett företag som har gjort ett riktigt bra klipp, och Metro är ett företag som borde skämmas.

Längst ner på alla sidor på metrobloggen.se finns idag en sidfot som länkar till virtuellmedia.se:

Virtuell Media verkar, om man tittar på deras sajt vara ett väl spammigt SEO bolag. Det är svårt att se någonting annat när man tittar in på virtuellmedia.se!

Senaste bloggposten handlar, hos detta mediaföretag, om begravning och det är ingen slump att man länkar till sajten med just det ordet. Visst är det en förmildrande omständighet att man själva äger sajten och även äger de övriga sajterna som länkas på sidan, med länktext som Begravning, Byggdags, Byggmedia, Inredning och Trädgård.

Så har jag trott iallafall. Tills nu, när jag fick se ett mail från en av de anställda på Virtuell Media.

Hej

Tack för visat intresse till vår domän, vi gör dock inga länkutbyten då vi redan har drygt 4 miljoner externa länkar till sajten.

Vi kommer däremot under sommaren erbjuda möjlighet att registrera egna skräddarsydda SEO länkar på framsidan av metrobloggen.se (PR 6) och en del undersidor (PR 5) för en liten kostnad så titta gärna tillbaka när vi fått ordning på allt detta.

Vänligen

Mmmmm Aaaaaaaaa

Support – Virtuell Media/Metrobloggen

Jag är allergisk mot ordet SEO-länkar och särskilt när det, som här, är särskrivet som SEO länkar. Det är så vanvettigt kladdigt på något sätt.

Jag hoppas att Metro känner sig nöjda med samarbetet.

Jag hoppas att de bloggare som finns kvar i plattformen under Metrobloggen.se känner sig hemma med detta.

I nästa skede lägger jag mig i bevakningsläge för att se vad som verkligen händer med Expressens och Aftonbladets bloggar.