Vuxna förbannade hackare – del 2

I en tråd med titeln Vfh Reloaded, har gruppen som tidigare i veckan släppte ut inloggningsuppgifter till Aftonbladets intranät och mailsystem, lagt ut intern mailkommunikation mellan Aftonbladets systemadmin och admin på Infomaker, som har byggt mycket av Aftonbladets system.

Det är häpnadsväckande läsning. Hur i allsin dar kan det komma sig att man ännu inte har åtgärdat säkerhetsluckor som man har känt till sedan i Juni 2006?

www.flashback.info/showthread.php?t=598838

Aftonbladet bjuder in VFH på fika

Aftonbladets primära reaktion på det inträffade var en lång tystnad. Det kan man i och för sig förstå. Flera timmar efter att den första tråden hade lagts ut på Flashback publicerades den här notisen. Även dagens forumtråd blev en notis, och först därefter började Aftonbladet göra rätt.

Någon gång i kväll skrev Aftonbladets nytillträdde chefredaktör Jan Helin en krönika där han bjuder in VFH på fika. Han vill försöka förstå var det är som har gjort dem så arga skriver han:

Jag är nytillträdd chefredaktör för Aftonbladet och på riktigt intresserad av vad i vår journalistik som gör Vuxna Förbannade Hackare så upprörda att de begår brott. Därför säger jag så här:

Kom och hälsa på mig på redaktionen söndag klockan 15.00, eller på måndag samma tid. Vi kan göra något så omodernt men mysigt som att dricka eftermiddagskaffe. Jag ska med spänning lyssna på er och förklara hur jag ser på saken.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1573466.ab

Det är riktigt smart. Jan Helin lägger sig med strupen bar, bjussar på fika och räcker ut en hand. Det ger folkets sympatier och ställer de upprörda och förbannade i skuggan. I Flashback-tråden ser man också hur oppinionen så smått har svängt. Vad är det de är så förbannade över? Och varför hojtar de så högt och ljudligt över det? Vill de bara ha uppmärksamhet?

Om Aftonbladet tar itu med säkerheten ordentligt nu och ser till att samtliga lösenord byts ut så tror jag att de kan komma ut ur den här affären starkare än förut. Och helt säkert säkrare i alla fall.

Per Hellqvist om det inträffade:

http://blog.perhellqvist.se/?p=275