Wikipedia och jag

Inatt, några minuter efter att jag fyllde 45 år försökte jag starta en Wikipedia-sida om mig själv. Ungefär så här skrev jag:

Nikke Lindqvist, född 9 mars 1964, i Hägersten.

Lindqvist är bloggare, webbmarknadsförare och sökmotoroptimerare som gärna debatterar etiken kring sökmotoroptimering.

Någon annan lade till en rad om att jag idag bor på Kungsholmen i Stockholm.

Sedan tog det 24 minuter ungefär tills någon signaturen Annika64 raderade sidan.

OK. Jag var inte tillräckligt relevant för Wikipedia. Begripligt kanske eftersom jag varken är född på 1700-talet eller spelar i handbollslandslaget vilket i övrigt verkar vara tillräckliga relevanskrav för svenska Wikipedia.

Jag tänkte därför be om hjälp med att få till en relevant Wikipedia-post. Det är det enda jag önskar mig i födelsedagspresent.

Så hur ska man då göra? Den här sajten verkar inte duga som referens för Wikipedia. Det spelar tydligen ingen som helst roll att den faktiskt är äldre än tjänsten utan det krävs andra källor för att en artikel ska gå igenom.

Min farbror Herman har producerat tillräckligt mycket döda träd-media för att kvalificeras. Lika så min kusin Elin. Min gammelfarfar Herman som var socialminister i den första socialdemokratiska regeringen, ordförande i LO och talman i andra kammaren.

Nu tänkte jag att de som känner mig kanske kan hjälpa till att skapa referensmaterial om mig. För jag vill faktiskt ha den där Wikipedia-sidan i födelsedagspresent. Som referensmaterial kanske den här Sesam-sökningen kan användas (om nu inte en Google-sökning duger)?

Vad behövs för information? En hel biografi? Vilka kan tänkas ha tillräcklig tyngd för att verifiera att jag är jag? Vem kan intyga att Nikke Index har funnits på plats längre än svenska Wikipedia självt?

Här är så länken till den (för tillfället får jag väl hoppas) raderade Wikipediasidan:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Nikke_Lindqvist