WordPress MU och bbPress

Just som jag satt och funderade på att installera en parallell blogg för engelska texter på Nikkes Index så fick jag syn på nyheten att WordPress har lanserat version 1.0 av WordPress MU, ett bloggsystem som kan hantera flera tusen bloggar på en och samma domän. Varför läste jag inte den sidan redan i helgen? Nu måste jag bara testa WordPress MU också.

Nåväl, samma sida vet att berätta om den tidiga releasen av bbPress 0.72 som är en utvecklingsversion av ett forumprogram med WordPress-känsla. Det ska jag definitivt testa så fort jag bara hinner. Jag har aldrig trivts riktigt bra med phpBB och jag tycker faktiskt att vBulletin-formum ser bra trista ut.

Men om WordPress har lyckats klämma ur sig ett forumprogram, så kan man tänka sig oändliga möjligheter. Tänk Ajax, tänk insticksmöjligheter, tänk RSS-feedar och Aksimet-skydd mot forumspam… Och framför allt (hoppas jag) tänk vilka lärdommar de måste ha dragit av tema-utvecklandet. Kanske man kan släppa ut ett forum där allting är alldeles rutigt…