Yellow förlorade på alla punkter i Marknadsdomstolen

Det är med stor tillfredställelse jag läser Marknadsdomstolens dom i målet där föreningen Småföretagare mot Yellow Register Online hade stämt Yellow Register för brott mot marknadsföringslagen.

Yellow Register tillhålls mot ett vite på en miljon kronor att upphöra med marknadsföringen som går ut på att lura potentiella kunder att de får ett unikt erbjudande om en gratis webbplats och döms också att betala rättegångskostnader på 607 000 kr.

Domen i sin helhet finns att läsa som PDF via Marknadsdomstolen.se eller här under:

De viktigaste punkterna i domen är:

Marknadsdomstolen förbjuder Yellow Register On Line AB vid vite av en miljon (1 000 000) kr att vid marknadsföring av Internettjänster påstå att

a) det är bråttom att acceptera erbjudandet, att erbjudandet enbart kommer att vara tillgängligt under begränsad tid eller på annat sätt ge intryck av att mottagaren snabbt är tvungen att acceptera erbjudandet för att inte gå miste om det,

b) erbjudandet är unikt för mottagaren eller att mottagaren skulle vara en av få särskilt utvalda och

c) bolaget inte vill sälja något eller göra annat påstående med väsentligen samma innebörd, om så inte är fallet.

 

Dom yellow-register
View more documents from Nikke Lindqvist.

Förhoppningsvis är detta det sista vi ser av Yellow Register och den här domen lovar gott i kampen mot företag som lever på att lura andra företagare med helt bedrägliga försäljningsmetoder.

Det finns stora likheter mellan hur Yellow Register har marknadsfört sina tjänster och hur Ace Online har marknadsfört sig. Det ska bli spännande att följa den utvecklingen framöver.