Yellow skyller uppsägningarna på bloggare

Jag läser århundradets mest uppgivna citat i ett pressmeddelande från YREG (som lustigt nog inte verkar vara publicerat på någon av pressmeddelandesajterna). I en enda mening avsäger man sig allt ansvar för sin haltande affärsmodell och all dålig publicitet som skapas på att systematiskt stämma sina kunder på bloggare och fackpress:

”Det finns även andra – som vi ser det – allvarliga orsaker bakom företagets ekonomiska nedgång. Vi har inte alltid blivit objektivt behandlade av internets växande skara av diverse bloggare och amatörer som kallar sig journalister, som får större utrymme än någonsin att sprida en snedvriden bild av sanningen. Övrig media har i många fall okritiskt vidarebefordrat denna bild.”

Med tanke på att den här bloggposten har placerat sig etta respektive tvåa vid sökningar på Yellow och Yellow Register så får jag väl anta att ansvaret är mitt då, enligt Yellows sätt att se på saken. Mitt och kanske Uppdrag Gransknings då…

Men jag måste säga att det är rätt urbota dumt att utmana såväl bloggare som journalister i ett pressmeddelande. Det är inte ett bra sätt att bättra på sitt redan otroligt skamfilade onlinerykte.

Se även