Affiliator.com – nytt svenskt affiliate-nätverk

De svenska affiliate-nätverken får idag konkurrens av en ny uppstickare – Affiliator.com, som framför allt inriktar sig på annonsering av mindre företag.

Affiliate-annonsering är den näst mest lönsamma formen av annonsering på webben, där sökmotoroptimering i samband med sökmotorannonsering får anses vara den mest framgångsrika. Men för företag som angingen redan har bra sökmotorplaceringar och vill fortsätta att utveckla besöksfrekvensen, eller företag som har gett upp jobbet att förbättra sökmotorpositioneringen, så är affiliate-annonsering helt klart den mest effektiva formen av markandsföring på webben. Inte nog med att man till en låg kostnad kan få tusentals andra sajter att bli återförsäljare, och betala dem först när de kunder de refererar handlar ifrån en, man får även andra företag att arbeta för en i sökmotorresultaten.

Vikten av att ha affiliate-sajter som placerar sig väl i sökmotorerna har Affiliator.com förstått. De första 50 sajterna som ansluter sig, premieras med Urband Lindsteds bok Sökmotormarknadsföring.

Jag kommer självklart att testa Affiliator.com, liksom jag håller koll på TradeDoubler och Double.se.

Här är pressmeddelandet som Affiliator.com idag skickade ut:

Nytt annonsnätverk lanseras

Idag måndag lanseras det nya annonsnätverket Affiliator.com. Affärsidéen är enkel, genom Affiliator.com’s prestationsbaserade lösning matchas annonsörer som vill öka sin försäljning via internet ihop med webbplatsägare som vill öka sina annonsintäkter. Företaget har redan nu planer på etablering i flera europeiska länder.

– Vi har stora ambitioner och har som mål att bli ett av Europas ledande affiliatenätverk, säger Emil Paulsson VD på Affiliator AB.

Fler och fler svenska företag har upptäckt styrkan med internetannonsering, då det både är enklare att analysera resultatet i en kampanj men också för att det oftast är mer kostnadseffektivt en traditionell annonsering. Enligt Institutet för reklam- och mediestatistik (IRM) så öker internetannonseringen bara i år med cirka 44 procent, och den uppåtgående trenden spås fortsätta även under 2007.

Stort intresse bland småföretagare

Emil Paulsson driver sedan tidigare Startaeget.se som är en av Sveriges största mötesplatser för småföretagare med mer än 46.000 anslutna småföretagare. Att enbart betala provision per ny kund eller såld vara var något som ganska kom upp när entreprenörerna på Startaeget.se tyckte till.

– I och med att vi haft kontakt med många entreprenörer runt om i Sverige så såg vi snabbt entreprenörernas stora behov av en tjänst som kan erbjuda dem ett kostnadseffektivt sätt att öka tillströmningen av nya kunder, därför skapade vi Affiliator.com som just bygger på resultatbaserad marknadsföring, fortsätter Emil Paulsson.

Söker riskkapital

– Att växa snabbt och ta marknadsandelar kräver del resurser och därför kommer vi ta in lite kapital, främst för att stärka upp marknadsföring- och säljsidan. Vi för en del diskusioner redan idag och räknar med att komma i mål under juli, avslutar Emil Paulsson.

För ytterligare information kontakta:

Emil Paulsson, VD

Affiliator AB

Telefon: 0736-50 92 77

emil.paulsson@affiliator.com

www.affiliator.com

Det kan vara värt att hålla ögonen på Affiliator. Särskilt för mindre företag som vill nå ut till många återförsäljare på en gång.