AIK använder YouTube som derby-uppladdning

När det kommer till fotboll vet man inte alltid vem som står bakom en reklamsatsning. Är det klubben, supportrar eller kanske till och med ett konkurrerande fotbollslags supportrar? I våras väckte den supporterdrivna kampanjen Tillsammans kan vi mycket ont blod (vilket väl har slagit tillbaka i rätt dåliga publiksiffror för AIK i år).

Nu är det uppladdning inför hemmaderby mot Djurgården på måndag kl 19.00. Och på tre dagar har lika många filmer släppts ut. Tre filmer som alla är lika virala. Jag hoppas på en fjärde innan helgen.

For auld lang syne

Den här dök upp i mitten av veckan. Stämningsfull:





Diagnosställning / Sjukvårdsupplysningen


Igår kom så den här filmen där Djurgårdens tränare André Jeglerz ringer sjuvårdsupplysningen för depressionssymptom på helger och sena vardagskvällar runt 19. Elak:

Finns Jan Tauer?

Därifrån har det bara rullat vidare. Idag dök den här upp på YouTube. Ännu elakare. Själv tror jag inte att den har samma ursprung som de första två som är betydligt elegantare:

Själv har jag bara bidragit genom att skapa AIKguld, en Twitter-bot som försöker följa AIKare och som hjälper till att sprida AIK-positiva budskap av olika slag. Dessutom ska den, under matcherna, skicka ut resultaten i sitt Twitter-flöde.

Den här helgen innebär uppladdning inför måndag. Djurgårdsderbyt är alltid en stor händelse. Och i år är det ännu mer speciellt.