Aktiva WordPress-plugins på Lindqvist.com

Det här är en lista över alla nu aktiva WordPress-plugins på Lindqvist.com. Jag sammanställer den för att enklare kunna leta rätt på krockar som då och du uppstår. Just nu har jag till exempel problem med att jag inte kan växla mellan det visuella läget och html-läget, och eftersom problemet inte existerar för andra som använder samma WordPress-version så misstänker jag genast att det är ett plugin som strular.

Alltså. Här är hela listan:

    1. Akismet – underbart plugin från Automatti som gör all manuell spamhantering obsolet. Av Automatti själva.
    2. All in one Favicon – Eftersom den här WPMU-installationen driver flera olika bloggar behövs olika Favicons på olika sajter. Det löser det här pluginnet. Av Arne Franken.
    3. Analytics 360 – Fantastiskt makalös integration mellan Google Analytics och din blogg. Pluginnet är gjort av MailChimp och innehåller även en gratis testvariant av deras e-postlistor. Det gör att du kan erbjuda dina läsare att få nya blogginlägg direkt i mailen. Visar oftast väldigt tydligt att man får mer trafik i perioder av mer flitigt bloggande. Av Crowd Favourite.
    4. All in One SEO Pack – Ett måste för alla som vill styra upp bloggen vad gäller SEO. Har valt All in One framför Headspace 2 SEO för att det lirar så himla bra tillsammans med Thesis och för att jag måhända är en smula konservativ. It it works, dont fix it. Har nu ersatts av Headspace2 eftersom det är mer kompatibelt med Genesis, det framework och det tema  jag använder.
    5. BackType Connect – skojigt plugin som hämtar in kommentarer som även länkar till sajten från bland annat Twitter, Friendfeed och andra bloggar. Se upp bara med hur du ställer in BackType Connect. Om du hämtar in reaktioner från andra bloggar, och en sådan bloggpost även handlar om andra saker och får många kommentarer så blir det en smula virrigt i ditt kommentarsflöde.
    6. Broken Link Checker – Fantastisk plugin som scannar alla dina länkar och markerar vilka som inte fungerar längre. Det kan vara en mardrömsprocess att gå igenom dessa när man, som jag, installerar pluginnet på en gammal blogg med många gamla länkar till sajter som inte finns längre. Men det är det värt.
    7. På allmän begäran: Disqus – ett plugin som gör kommentarerna mer sociala. Jag tänkte (vilket framgår av kommentarerna) inte alls installera Disqus idag, men så blev det i alla fall. Det var superlätt och 12000 kommentarer exporterades medan jag var och åt middag. Disqus gör egentligen plugins som Akismet och Backtype Connect obsoleta, men jag behåller dem ändå ett tag eftersom jag vill jämföra hur de fungerar tillsammans.
    8. Executable PHP widget – En plugin som gör att du kan lägga PHP-kod i dina textwidgets. Mycket praktiskt för att till exempel koda in en intelligent pusha-knapp eller en egen listning av något slag.
    9. FD Feedburner Plugin – Om du väljer att dela ut dina RSS-feeds via Feedburner istället för direkt via sajten så behöver du det här pluginnet. Det bygger automagiskt om alla URLar så att de går till Feedburner, och du slipper haxa i källfilerna.
    10. Google XML Sitemaps – Använd Google Webmaster Tools och skapa sedan in dina XML sitemaps till Google direkt med det här pluginnet. Fixar även sitemaps till Yahoo, Bing och Ask.com.
    11. Green Leaf

– ett plugin (som även finns som javascript som fungerar som skärmsläckare på bloggen. Lämna den här sidan öppen i 60 sekunder så får du se hur den fungerar. Läs mer här »»»

  1. NoFollow Free – Den här bloggen ger äkta länkar som Google följer till de som kommenterar extra flitigt och inte spammar. Om du vill kan du också enkelt lista de flitigaste kommentatorerna i en särskilt sidebar-widget.
  2. QuickTwitterlink – Plugin som kollegan @bolstad skrivit som gör om Twitter-attributeringar till länkar till rätt Twitter-profil.
  3. Redirection – Oumbärligt om du byter länkstruktur på bloggen, vilket jag nyligen gjort i och med flytten till Kaizr. Med Redirection kan du ställa in regler som gör att vissa URL-element (i mitt fall främst /b/ och /b/om/) parsas bort. Besökarna skickas vidare automagiskt (med serverfelkod 301) till de nya URLarna. Pluggen är även utmärkt om du av någon anledning kommer på att du vill byta rubrik och slug på en sida eller döper om en kategori.
  4. SexyBookmarks – Ser du de snygga sociala knapparna under texten? Sexiga inte sant? En av de få bokmärkningspluggarna som har med Pusha som default.
  5. Thesis Import/Export – Ett plugin som jag hittade för sent, men om jag någonsin mer ska flytta en Thesis-blogg så kommer jag helt definitivt att använda det!
  6. Thesis OpenHook – Perfekt plugin för oss som inte alltid vill in i Thesis Custom-filer och härja. Gör det möjligt att kroka in sig på alla de olika centrala WordPress-funktionerna.
  7. Thesis Sidebar Teasers – alldeles nyinstallerat och används inte ännu så det syns, men gör det möjligt att puffa speciellt för bloggposter i vissa kategorier på bloggen.
  8. Twittrup – Ett plugin som postar dina nya blogginlägg till Twitter. Se upp en smula i inställningarna så det inte även postar alla redigeringar du gör. Helst vill den rapportera alla dina aktiviteter, och jag tycker nog att publicering räcker fint.
  9. Use Google Libraries är ett WordPress-plugin som gör så att alla javascript som annars skulle hämtas från WordPress nu istället hämtas direkt ifrån Google. Ett måste om du vill optimera antalet DNS-uppslagningar när en sida på bloggen laddas (och därmed tjäna tid). Dels är Googles servrar snabbare, dels hämtas dubletter från WordPress i vanliga fall.
  10. Video Embedder Kristoffer Forsgrens gamla trotjänare som gör det såååå mycket enklare att bädda in video och annan media i dina blogginlägg.
  11. WordPress Related Posts – Bygger relevanta interna länkar på din blogg och håller liv i gamla bloggposter genom att placera ett antal relaterade länkar under varje blogginlägg. Relevansen är helt ointelligent och byggs enbart på hur du taggar blogginläggen. Precis som jag vill ha det.
  12. WP-Mail-SMTP – Gör så att e-post som initieras av din WordPress-installation skickas med hjälp av Googles SMTP-servrar istället för direkt ifrån webbservern. Kräver dock att din e-post redan hanteras av Google.
  13. WP-UserOnline – Fullständigt meningslöst, men ganska roligt att se hur många (och om de är inloggade på WordPress.com även vilka) som vid varje enskilt fall besöker din blogg.
  14. WP-Walla – Ja, jag är Gowalla-beroende. Frågor på det? Pluggen visar en lista över de senaste ställena jag senast checkade in på.
  15. WPML Multilingual CMS – Fantastiskt plugin om du har en flerspråkig sajt. Kan utan vidare översätta widgets, de flesta wp-teman och även andra pluginner.
  16. WP No Category Base – Tar bort den del av URLen som anger att det är en kategori. www.lindqvist.com/category/sokmotoroptimering/ blir www.lindqvist.com/sokmotoroptimering/
  17. WP Super Cache – Snabbar upp din blogg genom att cacha det mesta.

Och som ni ser så använder jag inte WP-pluginnet som skapar den här listan alldeles av sig själv, eftersom jag vill kunna lägga till kommentarer om varje enskilt plugin.

Så, vilka har jag missat? Vilka bör jag bör jag installera omedelbums?