Alla dessa prylar som man inte behöver

Jag är 54 år, och därför, på många sätt mitt i en förlängd 50-årskris. Eller inte. Min pappa drog upp rötterna, lämnade hustru och familj och flyttade till Finland i samma ålder. Jag är inte alls lika drastisk, jag bara funderar på om man verkligen behöver allla dessa prylar man har omkring sig.

Nu har jag faktiskt, jämfört med de flesta av mina jämnåriga manliga vänner och bekanta, inte varit någon stor samlare av saker, kanske för att ekonomin aldrig tillät att jag skaffade alla prylar som jag skulle ha velat ha, och att boendesituationen under rätt många år (mellan 1984 och 1997) antingen var kringflackande eller minimalistisk eller både och.

Ändå. Det känns som om man skulle kunna rensa rätt bra, eller, åtminstone, i Agenda 2030-anda, åtminstone inte skaffa särskilt många fler grejer, utan i lugnt och fint tempo börja städa ut onödigt bagage och påbörja en inventering av vad man verkligen måste ha, och vad som kan fasas ut.

Detta är i mångt och mycket en tankeprocess, och vad passar bättre än att skriva sig igenom processen. Dels som förberedelse, dels som annonsplattform när saker ska säljas eller skänkas bort, och kanske också som bearbetning när suget efter nya prylar blir för stort.

Några exempel att börja med (och jag kommer nog att återvända till dessa längre fram hoppas jag):

Det här kommer att bli ett långt projekt.