Foo

Foo - andra kallar det för okategoriserat, jag kallar det, med en blick i backspegeln, för Foo. Det här är i alla fall min samlingsplats för sådant som inte har någon annan naturlig samlingsplatts på bloggen. Sådant som är lite off-topic helt enkelt.

Carnaby-bloggen är igång igen

Carnaby.se har fått en efterlängtad ansiktslyftning, och i samband med det har jag lovat att aktivera mitt bloggande där. För flitiga läsare av den här bloggen, kommer det att bli välkända teman. Det handlar förstås en hel del om sökmotoroptimering där också. Men, jag känner redan efter två blogginlägg att det öppnar mitt bloggande på […]

Vi är inte ni – AIKs kampanj inför 2014

Så kom den då, AIK-kampanjen inför 2014, som det har viskats om och som så många tecken har tytt på. Och den är riktigt bra. Medan andra lag upprepar förra årets kampanjer eller stjäl AIKs kampanj från förra året, så hittar AIK alltid på något nytt. Och den här gången verkar det som om alla de andra lagen – de som är Inte AIK har fallit i fällan, och glatt kampanjar åt oss genom att spela på kampanjen.

Nikke 5.0

Idag har jag fyllt 50 år. Det går det också. Tack till alla er som har hört av sig på olika sätt ännu mer tack till er som kom förbi på mitt improviserade och snabbt påhittade barhäng på Björk. Det var fantastiskt trevligt, och jag är så glad för att ni kom. Och tack till min kära familj, som kom och åt brunch med mig, och fixade middag, och var så otroligt gulliga hela kvällen.

AIK vs INTE AIK

Så har jag köpt min biljett till AIK vs INTE AIK i premiärmatchen 2014. En lösbiljett. Det blir inget årskort för mig i år, och eftersom jag fick frågan om varför, när jag nu ändå går på nästan varenda match, så tänkte jag att jag skulle förklara mig.

När MUF hyllas av vänstern

Faran med att upprört lista det som man tycker är motståndarnas värsta åsikter, är att moståndarna ju faktiskt tycker just så. När man lyfter fram moståndarnas frågor okommenterat, så öppnar man ju dörren för att motståndarna ska få ordet, och hylla det som man hade tänkt lyfta fram som någonting riktigt dåligt. Detta är något som många dåligt förberedda antirasister har fått erfara och jag har själv gått i den fällan på Twitter.

Minnet är en konstig grej

Jo, jag har gottat mig en del åt Jimmie Åkessons upplevelser från barndomen, som inte verkar delas av någon annan som växte upp i Sölvesborg under samma tid. Men när Rouzbeh Rdjalaie ställde en fråga på Twitter, troligen väckt av Gellert Tamas kulturartikel i Aftonbladet, så inser jag att det är dags att sluta förhålla sig så mycket till Sverigedemokraterna och deras företrädare.

Ekeroth och Teste stämmer GP

Sverigedemokraten Kent Ekeroth och den självutnämnde bildombudsmannen Staffan Teste har nu samlat ihop sig till den första stämningen gällande järnrörsfilmen. Nu stämmer Ekeroth GP på 20 800 kronor. En liten summa, i jämförelse med storleken på de fakturor som Teste har skickat till olika tidningar.

Vem ska trösta Eric Myrin?

Sverigedemokraterna har tidigare, genom Bildombudsmannen, skickat kravbrev till mig för att jag skulle ha använt mig av deras logga på sajten. Nu visar det sig att Sverigedemokraterna själva verkar ha knyckt bilden från Tove Jansson.

Bildombudsmannen och Sverigedemokraterna har inte hörts av

Det har nu gått drygt en månad sedan Bildombudsmannen Staffan Teste, på uppdrag av Sverigedemokraternas pressekreterare Eric Myrin, skickade en faktura till mig eftersom jag har använt SD-loggan här på Nikke Index och på andra sajter. Många har hört av sig för att höra hur det har gått, och mitt enda besked är att jag inte har hört ett ljud, varken från Bildombudsmannen eller från Sverigedemokraterna sedan jag bestred fakturan. Jag tror, att det, som så ofta när det kommer till SD, var mycket skrik för lite ull.

Gratis sökmotoroptimering? TANSTAAFL

Som så många andra som arbetar med sökmotoroptimering har jag på sistone suttit och brottats med Googles nya verktyg Sökordsplaneraren, som ersätter sökordsverktyget Keyword Tool, det bästa gratis verktyget för sökfrasanalys som fanns på marknaden. Det är ingen rolig upplevelse. Tvärtom. Möjligen kan det vara till hjälp för det som den är avsedd till, dvs att sälja AdWords-annonser.