SEO

SEO har kommit att bli ett av de samlande begreppen för att öka en sajts synlighet i sökmotorerna (eller, framför allt Google). Jag ser dock SEO som en underkategori till Sökmotoroptimering som är ett bredare begrepp som fångar upp av allt arbete som man behöver göra på sajten för ökad synlighet. SEO har främst kommit att handla om länkar, och möjligen lite on-page-förändringar. Det finns alltså ett större fokus på externa åtgärder när man pratar om SEO än om man använder andra begrepp. Här skriver jag om trender inom SEO, SEO-branschen, SEO-nyheter och ett och annat klassiskt SEO-misstag. Om du vill följa mina tips om hur du bäst klättrar i sökmotorernas resultatlistor rekommenderar jag att du tar en titt under kategorin Sökmotoroptimering. Läs mer om min syn på SEO »»»

Löntagarna – gamblingrelaterat fackförbund?

gambling-link-highlighed

Efter att ha läst Jenny Bengtssons genomgång av SD-förbundet Löntagarnas stadgar, så tänkte jag att mindre seriösa än så, kan inte ett fackförbund gärna bli. Det var tills jag gick in på sajten, och upptäckte en länk till ett online-casino, som första sajt. Det känns som någon slags rekord måste jag säga.

Googles PDF nu helt borta från sökresultatet

tydligare-annonsmarkning-adwords

En uppdatering av sökresultatet kring ordet sökmotoroptimering, där Google har tappat bort sin egen guide, och där resultatlistan ser ut som efter ett par omgångar av hela havet stormar.

Guldläge på nätet?

guldläge på nätet - google-sök

Det har egentligen bara getts ut en svensk pappersbok om sökmotoroptimering tidigare. Troligen därför att ämnet är såpass föränderligt. Nu kommer den andra. Guldläge på nätet : sökmotoroptiemring för alla, av Magnus Bråth och Michael Wahlgren, sägs komma ut på Kalla Kulor förlag i början av januari. Här kommer du att kunna läsa min recension av boken.

Har Google tappat bort sitt eget innehåll?

Omslag Google Grundhandbok om sökmotoroptimering

Google verkar ha tappat bort sitt eget innehåll på en sökning efter sökmotoroptimering. PDF-boken Grundhandbok om sökmotoroptimering finns fortfarande kvar i sökresultatet, men sjunker, efter att Google har tappat bort den från sina egna servrar och istället har börjat lista den på en WordPress.com-blogg som tillhör Eva Appelgren.

Nu håller vi andan i väntan på Penguin 2

Zemanta Related Posts Thumbnail

I helgen passerades det datum då testet om huruvida Google-bomber fortfarande fungerar. Förstasidan på Miljöpartiets sajt mp.se placerar sig , utan att ha velat det, utan att textsträngen ”urbota inskränkthet” ens finns på sajten, bland de 3-4 bästa vid en sökning efter urbota inskränkthet. De två (ibland tre) sidor som placerar sig bättre än mp.se, gör det tack vare egna meriter. De övriga sidorna har har väldigt få inkommande länkar, medan mp.se, under de senaste månaderna, har fått några tusen länkar riktade mot sig med ankartexten urbota inskränkthet.

Siri Nilsen har ett SEO-förslag ni kan strunta i

norwegianseo.com

Monika Svensson har fått en norsk kollega. Hon heter Siri Nilsen och det är väldigt vad de båda erbjudandena liknar varandra.

Sista stora Panda-uppdateringen

last-panda-update

Den sista stora Panda-uppdateringen har gjorts under helgen. Efter denna har Google sagt att de kommer att integrera Panda i den löpande algoritmen. Där

Ibland är man bara helt slut

Idag har jag pratat sökmotoroptimering hela dagen. Lämnar walkover med den här presentationen från kvällens WP Kafé. Wp kafe-sokmotoroptimering-nyborjare from Nikke Lindqvist Lite fusk, men så får det bli.

Vad har jag gjort SGP Holding och Online Branding för ont?

blogg100-33

Jag gillar att debattera saker. Det har jag inga som helst problem med. Men jag har väldigt svårt för svinhugg av alla slag, och om jag får ett svinhugg från ett företag som jag aldrig har hört talas om, men som ligger på Varningslistan, och de gör det helt öppet från en av sina egna sajter, ja då reagerar jag. Jag vet att jag inte borde, men vi får väl se det som en del av min egen Google-städning.

Köpta länkar i tidningar fällde Interflora UK

Matt Cutts på Twitter: Reminder: Google's guidelines on paid links that pass PageRank also apply to "advertorial" pages. See http://goo.gl/PhwsY for more info.

Frågan om hur det kom sig att Interflora UK tappade alla sin Google-närvaro har varit veckans snackis i SEO-sammanhang. Jag tror att Anthony Shapley har hittat den främsta orsaken till Interfloras fall, även om det kan finnas åtskilliga jämbördiga orsaker. Men ett väldigt flitigt köpande av länkar från de brittiska tidningarnas advertorial-sidor verkar onekligen ha varit en starkt bidragande faktor här.