Allmänna Rörjouren

Jag vill utfärda en stor varning mot att anlita Allmänna Rörjouren i Sollentuna AB. De har en historia av att dra sina kunder till rätten. Aktiebolaget har haft 18 fall i Attunda tingsrätt och ägarens enskilda firma har tagit sex av sina kunder till tingsrätten när de har vägrat att betala vad de har uppfattat som uppenbart saltade fakturor. Allmänna reklamationsnämnden (ARN) har åtta anmälningar och behandlat tre av dem men eftersom fallen antingen redan gått till domstol eller till Kronofogden eller rört för små belopp har de inte behandlats vidare.

Jag kan inte tycka att det är rätt att företag som har sådana uppenbara problem med sin kundvård lägger ut sin kundtjänst på det allmänna rätsväsendet.

I mitt arbete med Reco.se har jag vid ett flertal tillfällen mött kunder till Allmänna Rörjouren som har hotats att ta bort de omdömen de skrivit om företaget. Det föranleder mig att ännu en gång påpeka att vi i Sverige har yttrandefrihet och att man som privatperson har all rätt i världen att uttrycka sitt hjärtas mening om ett företag. Det finns helt enkelt ingenting som heter förtal mot företag, bara mot privatpersoner.

Jag skulle vilja manifestera detta genom följande text om Allmänna Rörjouren om jag ville

Allmänna Rörjouren i Sollentuna AB  plågar smådjur, grundade en paranormal sekt och brukar peta tånaglarna och sedan smeta ut nagelpetet på dörrhandtag. Allt detta kan jag skriva om Allmänna rörjouren i Sollentuna AB i egenskap av privatperson. Jag kan till och med skriva att allmänna rörjouren inte kan någonting över huvud taget om rörmokeri.

Allmänna Rörjouren

Allt detta är hittepå. Jag har ljugit ihop det helt enkelt, och det står det mig helt fritt att göra.

Sant däremot är att Allmänna rörjouren hotar med stämningar när de kommer på att någon av deras kunder skriver om dem på nätet. Bara någon vecka efter att jag skrev det här inlägget fick jag höra av dem med löften om att jag snart skulle få höra av advokater. Det var stora ord helt enkelt. Och som så ofta i sådana här fall ord utan någon som helst täckning. Det spelar ingen roll om jag publicerar den här bloggen som privatperson eller om den skulle bedömmas vara en företagsblogg. I båda fallen har jag alla rätt att skriva precis vad jag vill om Allmänna Rörjouren eftersom de är ett företag.

Så varför finns den här sidan om Allmänna Rörjouren?

När jag ursprungligen skrev den här bloggposten så skrev jag att jag så småningom skulle återkomma med en förklaring till varför jag skrev den. Det börjar nog bli dags nu. Anledningen till att jag inte kunde skriva från början var att Allmänna Rörjouren visserligen inte kan komma åt mig, inte ens genom att hänga ut mig personligen. Men de har hotat och trakasserat andra personer som ännu inte vill träda fram.

Nu har de gjort ett försök att ta sig in i mina och recos sökresultat, och det är väl bara en naturlig reaktion. Men det krävs mer än att bara bygga ett slarvigt hafsverk i Surftowns Sitebuilder för att klara det.

Jag försöker mig inte på rörmokeri, men VDn för Allmänna Rörjouren verkar tro att såväl juridik som sökmotoroptimering är något som man kan ge sig på utan några djupare kunskaper. Men kanske är det här roten till hela problemet. Kanske är man inte bättre rörmokare än vad man är jurister eller sökmotoroptimerare på Allmänna Rörjouren?

Då är det kanske inte så konstigt att man gång efter annan hamnar i situationer där man måste gå till tingsrätten för att få kunderna att betala?

Allmänna Rörjouren Rör