Altus ledning polisanmäld av fyra anställda

Historien om Altus börjar bli allt sorgligare. Det känns sorgligt att ett så illa skött företag förknippas med sökmotoroptimering.

Idag skriver tidningen Barometern och SR.se om helt sanslösa missförhållanden på företaget. Flera anställda vittnar om ett företag där ledningen styr med hot och lögner. Ledningen på företaget är nu polisanmäld för hemfridsbrott av fyra anställda:

– Ledningen för företaget var hemma hos en kollega och tog hans dator och berättade senare för de anställda att han fängslats på grund av förskingring, vilket senare visade sig vara en lögn. Sedan har flera av de anställda mottagit hot som också är polisanmälda, berättar en före detta anställd för tidningen Barometern.

SR.se berättar att Altus, som mest har haft drygt 20 anställda.

Efterhand fick olika anställda allt fler problem med företagets ledning. Flera före detta anställda som har slutat eller fått sparken har haft stora svårigheter att få ut sin slutlön och inarbetad semesterersättning.

Flera personer med god insyn i företaget, varav ett par har hört av sig i mail till mig har berättat om hot från företagets vd och vice vd.

Idag finns 10 personer kvar på Altus. Jag tror inte att det är den roligaste arbetsplatsen i dessa dagar.

www.barometern.se/article.php?args=976939,103;102;0;0

www.sr.se/kalmar/nyheter/artikel.asp?artikel=754879

www.resume.se/artikel-art_id=13105.html

Uppdatering i januari 2007: Sedan texten ovan skrevs har mycket vatten runnit under broarna, och Altus har sålts till danska Notabene.net. Få av länkarna ovan visar idag någonting intressant över huvud taget, men texten är ändå historiskt intressant eftersom det handlar om en tid när rena Klondike-stämningen rådde i den svenska sökmotoroptimeringsbranschen. Delar av Altus ledning arbetar idag i Kalmar-baserade Mediaanalys.