Altus sålt till danska Notabene.net

Den skandalomsusade dokusåpan om Altus har tagit en ny vändning i och med att danska Notabene.net nu har köpt företaget för en okänd summa pengar (se pressmeddelande nedan).

Köpet gör att danska Notabene.net, som så sent som i februari 2005 slogs samman med Danmark Online, blir en av skandinaviens (på papperet) största aktörer inom sökmotoroptimering.

Pressmeddelandet är visserligen på danska, men jag tror att mina läsare kan stava sig fram till betydelsen av det ändå.

Jag tycker förstås att det är rätt festligt att man nämner Altusab.se och inte domänen Altus.se som Google har spärrat ur sitt index i pressmeddelandet. Notabene.net har jag dock bara goda erfaranheter av. Framför allt i form av forummoderatorn Rumbas på Webmasterworld-forumet European Search Engines, vars åsikter jag alltid har värdesatt.

København den 7. august 2006

Notabene.net A/S erhverver svenske Altus AB

Notabene.net A/S har indgået betinget købsaftale på den samlede aktiekapital i SEOvirksomheden Altus AB (www.altusab.se) beliggende i Kalmar, Sverige.

Købsaftalen er betinget af tilfredsstillende økonomisk og juridisk due diligence, som forventes gennemført d. 8. august 2006, således at handlen endelig kan gennemføres og godkendes af Selskabets bestyrelse i uge 33.

Motiv og synergieffekter

Altus AB har specialiseret sig indenfor SEO (søgemaskineoptimering) og servicerer dagligt mere end 2.000 kunder.

Altus AB blev stiftet i 2003 og er siden vokset fra 4 medarbejdere til i dag at beskæftige 25 medarbejdere på hovedkontoret i Kalmar og på salgskontoret i Halmstad. Altus AB nåede i 2005 en omsætning SEK 10 mio. og et overskud før periodiseringer på SEK 1,7 mio.

Det er Ledelsens opfattelse, at akkvisitionen af Altus AB skaber et stærkt fundament for realisering af Selskabets strategi om at blive en skandinavisk spiller på markedet for online markedsføring. Akkvisitionen gør ligeledes Notabene.net til en markant spiller på det svenske marked indenfor søgemaskinemarkedsføring.

Altus AB er i skrivende stund en ren SEO-virksomhed (søgemaskineoptimering). Målt udelukkende blandt SEO-virksomheder er Altus AB den næststørste i Sverige målt på omsætning. Det er Selskabets opfattelse, at der ligger muligheder i at sælge andre produkter til Altus’ 2.000 kunder, herunder PPC-annoncering (pay per click) samt Selskabets øvrige produkter.

Effekter af erhvervelsen

Altus AB har i dag 25 ansatte og nåede i 2005 en omsætning SEK 10 mio. og et overskud før periodiseringer på SEK 1,7 mio. og SEK 800.000 efter periodiseringer.

Altus AB servicerer dagligt mere end 2.000 kunder, blandt andet Ikanobanken, Svenska Handelskammaren, Statoil, Wasakredit m.fl. Altus AB servicerer endvidere kunder uden for Sverige og har websites på i alt 9 forskellige sprog.

Sett ur detta perspektiv kan jag bättre förstå att den tidigare vice VDn i Altus steg av och bildade SEO-företaget Mediaanalys nu i juli månad i år. Jag tror inte att personerna bakom Mediaanalys skulle ha passat lika bra in i Notabene.net som den kvarvarande personalen säkert gör.