Annette Kullenberg i höststämning

Dagens webbupplaga av tidningen Resumé berättar idag att Anette Kullenberg har bestämt sig för att stämma sin gamla arbetsgivare aftonbladet.

Anette Kullenberg hävdar i sin stämningsansökan till Stockholms tingsrätt att de till stor del källskyddade uppgifterna i Resumé bevisar att Aftonbladets ledning har läckt uppgifter ur ett förlikningsavtal mellan Kullenberg och tidningen.

Detta avtal upprättades tidigare i år till följd av att Aftonbladets ansvariga utgivare Anders Gerdin hade redigerat om och strukit i en krönika som Annette Kullenberg hade skrivit om det svenska hovet.

I förlikningsavtalet kom Annette Kullenberg och Aftonbladet överens om att det skulle finnas en klausul om 500 000 kronor i vite om någon av parterna yppade innehållet i avtalet. Och det är just det som Annette Kullenberg nu hävdar att personer inom Aftonbladet har gjort.

Jag har sparat krönikan

Den krönika som gjorde att Anette Kullenberg hamnade i sådan konflikt med hovet och Aftonbladet är försvunnen sedan länge från Aftonbladet.se, men jag har sparat en kopia (en webbcache som Google skulle säga). Läs den här:

Madeleine! Det är dags att sluta festa!