Äntligen en strategi för FollowFriday!

Jag följer 640 personer (varav några är företag) och följs av 1261 personer på Twitter. Det innebär att jag dagligen komunicerar direkt med väldigt många människor. 70 % av mitt twittrande består av direkt kommunikation med andra. Ytterligare några procent består av hemliga direktmeddelanden. I snitt har jag under det senaste året släppt ifrån mig22 tweets per dag och de senaste veckorna har det eskalerat till hela 83 tweets per dag. Twitter har, kort sagt, blivit mitt viktigaste kommunikationsverktyg.

Varje fredag gläds jag åt en trevlig företeelse på Twitter: FollowFriday där folk rekommenderar andra twittrare som de tycker att fler ska följa. Det görs med hashtaggen #ff och/eller #ffse. Så här kan det se ut när Mary X Jensen skickar en FollowFriday:

Det är ju smått fantasktiskt, och nästan en smula märkligt, att nämnas i samma andetag som sådana storheter och understundom meningsmotståndare som Gudrun Schyman, Kent Persson, Karl Sigfrid, Niclas Strandh, Sofia Mirjamsdotter, Peter J Olsson, Nya Moderaterna och bloggen Alliansfritt Sverige. I sanning ett blandat sällskap. Min tro är att Mary grupperar oss på det här sättet för att vi bör titta mer på varandra.

Ester Pharasyn är en helt ny bekantskap. Hon presenterar sig som ”Litteraturvetare och molekylärbiolog, intresserad av informationspolitik och Frankrike, kultur och naturvetenskap”. Spännande blandning. Jag följer henne en tid för att ta reda på vem det är.

Själv har jag varit dålig på FollowFriday. Jag skulle vilja rekommendera nästan alla jag följer, men jag vill gärna gruppera och motivera, och det blir för många. FollowFriday har därför blivit något av ett dåligt samvete och nästan en pina. Så därför har jag äntligen bestämt mig för en FollowFriday-strategi.

Jag har bestämt mig för att skicka FollowFriday-tweets om människor som har svarat på frågor och gett mig reell nytta även utanför Twitter under veckan.

Jag började förra veckan och den här veckan kommer jag att rekommendera Thomas Strindberg, för gott Gowalla-stöd (ja jag är helt trollbunden fortfarande), Christian Bolstad för hjälp med iPhone-grejs och Christofer Laurin för att han knuffade mig över kanten så att jag äntligen installerade WPTouch som iPhone-gränssnitt här på sajten.

Om du själv vill veta hur mycket du egentligen twittrar och hur stor del av ditt twittrande som består av svar på andras tweetar rekommenderar jag sajten followcost.com. Min twitterstatistik hittar du här.