April april…

Första april är kul, men nu har jag skämtat klart. Jag har lurat sönerna att det kom en halvmeter snö under natten. De gick på det. Sedan skickade jag ett SMS till Joakim om att agentinteractive.se och lindqvist.com båda hade blivit bannade av Google. Därnäst var det dags att skicka följande SMS till våra med-husägare i Klackberg:

Peter ringde mig just och berättade att en stor lastbil hade kört av vägen och brakat rätt in i husgaveln. Tjejernas rum är helt krossat och det såg ut som om övervåningen höll på att rasa ner. Vad har vi för försäkringsnummer? Är det Trygg Hansa?

Nästan lite elakt och jag hade dem båda i luren inom ett par minuter.

På webben i övrigt kan man nämna åtskilliga bra aprilskämt. MacWorld berättar om att iPhone släpps i sverige på nationaldagen och visar bilder på en 3-dongle som ser misstänkt mycket ut som en vanlig Mac-mus.

Bäst hittills idag är Vidar Nord på Vizi, som har byggt en egen lek med Google som lockar till eftertanke på många sätt. Sök efter Vizi på Google.se och klicka på förstalänken. En skärmdump bör sparas här så att vi kan fortsätta att njuta. Klicka för större bild:

GMail skämtar om att man nu kan bakåtdatera mail (vilket vore en önskvärd feature).

Elias Kai har hittat en australiensisk söktjänst där man kan söka efter ännu opublicerat material.

DN.se skriver om att Hammarbybacken kommer att glasas in. (Lite väl mycket giveaway med kommentarerna fron Cidmee Nott tycker jag.)

TechCrunch skriver om att man kan bygga flygplan med Google Docs. (Tack Anton.)

Damon har byggt upp sitt aprilskämt under ett par veckor, som en kommentar till att regeringen säljer ut Vin & Sprit.

Bloggen Doug’s Mouthpiece, som alltid är smått obegriplig, har hakat upp sig på Site Gobbler.

Min egen upprördhet över att SVT lägger ner myrornas krig var ett försök att stötta Mindparks aprilskämt. Ett försök som planerades på Jaiku för flera veckor sedan.

Disruptive-bloggen kan inte heller låta bli att nämna den statliga utförsäljningen av V&S (som ju är det största aprilskämtet av alla), och introducerar Monopolverket.

Aprilskamt.se samlar för övrigt alla de bästa aprilskämten på en och samma sajt.

Ett riktigt bra, men smått elakt aprilskämt kommer från internetseriousbusiness.com. VIKTIGT! Ha inte några viktiga fönster uppe när du klickar på den här länken.

Som en mystiskt uppföljning till buset ovan kan nämnas att alla ”Featured Videos” från YouTubes förstasida leder till samma Rick Astley-video… (Tack till Forsgren.)