Är det mödan värt att spöa pingvinen?

Jag har tittat igenom en lång session från a4uexpo i Amsterdam, den 2a juli i år (2013), där SEO-rävarna Christoph C. Cemper, Martin Macdonald, Marcus Tandler, Joost de Valk och Bas van den Beld diskuterar Penguin, manuella straff och olika sätt att komma ur dem. Det är en panelsession med namnet Punching the Penguin med frågor från publiken och även om den är 50 minuter lång så är den väl värd att titta igenom.

Du hittar åtskilliga godsaker här, från folk som verkligen har jobbat med att böka ut sajter ur de här manuella problemen. Det de inte vet om saken, är inte värt att veta, och därför är åtskilliga saker som finns med i den här videon extra spännande. Bara det faktum att de här fem herrarna verkar rörande eniga om att de arbetssätt som försätter en i sådana här problem inte borde vara aktuella längre, att det enbart är riktigt usel SEO som försätter en i sådana här problem och att det idag handlar om att arbeta med SEO ur ett annat perspektiv än bara att jaga länkar till varje pris.

Några av godsakerna:

Det intressanta med att diskussionen är att panelen, som skulle ha temat punching the penguin, alltmer och till allas uppenbara förvåning, övergår alltmer i cuddling the penguin. Och jag kunde inte hålla med mer. Man hör så ofta orden skitlänkar och skitsajter i diskussioner som denna, och det slår mig att skit väl, som man säger, ska skit ha.