Att framtidssäkra sin sökmotoroptimering

Mina arbetskamrater på Agent Interactive har nyligen varit i Las Vegas på Affiliate Summit, och kommit hem laddade med inspiration upp till tänderna! Joakim skickade mig just presentationen från Wil Reynolds föredrag How to Futureproof your SEO Efforts, och den är ta mig tusan på pricken. Det behövs fler sökmotoroptimerare som Wil Reynolds för att försvara branschens heder mot den typa av svepande kritik mot hela SEO-branschen som Eoghan McCabe så träffande framför om i sina två texter SEO is bullshit och SEO is still bullshit. En svensk motsvarighet Per Axboms debattartikel Sökmotoroptimering är alltid fult som jag bemötte och samtidigt höll med om i mitt svar Sökmotoroptimering är alltid rätt.

Sökmotoroptimering är inte alls dåligt om den utförs enligt de modeller som Will Reynolds påvisar i sitt föredrag, och som jag i mångt och mycket kan skriva under på. Klicka dig igenom det. Det är väl investerad tid. Och tid är en viktig faktor för framgång i sökmotorerna. Bra placeringar tar tid att uppnå, och bra placeringar är sådana som håller även sedan sökmotorerna har skruvat en smula på sina algoritmer.

(Och ja, jag har sett att Wil Reynolds föreslår att en ny sajt ska köpa relevanta kataloglänkar. Jag har sett det. Jag skulle kanske föredra att göra det på annat sätt, men det är alls inte fel med en relevant kataloglänk, även om den inte håller i längden, utan mest fungerar som en snabb första boost av en sajt.)