Att ta sig tillbaka när Google straffat sajten

Alla som har jobbat med mig, eller läst vad jag har skrivit om länkar, vet vad jag tycker om onaturliga länkbyggen. Ni som känner mig lite bättre vet också vad jag har för åsikter om SMS-lånebranschen.

Men även om jag ständigt avråder från onaturliga länkar, så är det ju långtifrån alla lyssnar, och de mest våghalsiga metoderna är det ofta affilliate-sajterna som står för. Det funkar ju. Ett tag i alla fall. Tills det slutar fungera, och om man har riktig otur så kan man åka på en manuell åtgärd från Googles sida.

Nåväl. Skulle du nu vara en som vänt dövörat till och lyssnat dåligt och sedan råka ut för för en manuell bestraffning, så är jag verkligen inte personen som har de rätta erfarenheterna för att hjälpa dig tillbaka. Därför tänker jag, trots min avoghet till SMS-lån, följa  Simon Nyström i hans transparenta projekt att berätta om hur han tar sig tillbaka in i sökresultatet med en straffad SMS-lånesajt.

Det är stort! Så stort att jag inte tvekar en sekund om att länka till Simons lånesajt. Och jag ser verkligen fram emot att läsa fortsättningen. (Dock, när länken 301ar vidare till själva lånesajten från bloggen, så blir det avlänkning, Simon.)

Och det spelar ingen roll att Simons transparens är ett fantastiskt länkbete. Det är ju ett länkbete som adderar nytta, och då hänger jag förstås gärna på. Trots att det i slutändan hjälper honom att placera sig på sökfrasen SMS-lån. Men ibland får man ta det goda med det onda.