Bakslag för Searchminds i Marknadsdomstolen

Uppdatering. I mitten av januari 2012 stod det klart att Searchminds drog tillbaka sin talan från Marknadsdomstolen och fick betala motpartens kostnader, ca 140 000 kr (och sina egna). Searchminds drog tillbaka talan innan det skulle stå klart för alla att de, trots ihärdia försök, inte hade kunnat producera någonting som bevisade att Nicklas Larenholtz bloggande var marknadsföring för hans verksamhet.

==========

Igår meddelade Marknadsdomstolen sitt interimistiska beslut, där Searchminds får avslag på sin begäran att Nicklas Larenholtz ”vid kraftigt verkande vite” inte ska få använda dessa formuleringar i sin marknadsföring:

I Searchminds verksamhet är oseriös

II Searchminds arbetsmetoder är oseriösa och moraliskt förkastliga

III Searchminds använder sig av ”spammetoder” och

IV Searchminds vanvårdar eller smutsar ner varumärken

Ni väntar vi med spänning på hur rätten kommer att ta emot Searchminds stämning när den behandlas 17 november. Här nedan finns det interimististiska beslutet i sin helhet, och det kan också hämtas via Marknadsdomstolen.

Som jag ser det är det här en framgång för yttrandefriheten. Marknadsdomstolens yttrande visar att det krävs mer än att ett företag hävdar att en bloggare ägnar sig åt marknadsföring när han skriver om sin bransch.

interimistiskt protokoll Searchminds vs Larenholtz
View more documents from Nikke Lindqvist.

Se även: Dagens Media: Delseger för Larenholtz mot Searchminds