Bemöta rent skitsnack eller inte?

Härom dagen blev jag uppmärksammad om att någon hade skrivit någonting märkligt om CarnabyReco.se. Förutom att jag ju fick skämmas över att inte ha sett det själv, så gjorde jag nog som alla andra som får höra detta. Jag tog några djupa andetag, blundade med ena ögat, och gick en smula motvilligt in för att läsa vad det stod.

Det var ett riktigt skitomdöme. Och med skit menar jag att det helt uppenbart var skrivet av en knappt skrivkunnig person som hade bestämt sig för att jävlas med oss på Carnaby. Så här såg det ut:

Jag hade kunnat svara på recon. Och jag hade kunnat göra det på ett väldigt drypande sätt. Jag skulle också ha kunnat göra det utifrån kriteriet att det ju är jag som privatperson och anställd på Carnaby som har kritiserat branschen och inte Carnaby som företag, men jag satte mig på händerna en stund och gjorde istället det som jag önskar att alla företag kunde göra i det här läget. Jag tog först några djupa andetag.

Sedan Stötande-anmälde jag recon, och skrev ett mail till Reco om att Anna A helt uppenbart inte hade skrivit utifrån ett kundperspektiv. Hon bedömde inte Carnabys tjänster, och hon hade helt uppenbart inte varit kund hos oss. Jag bad dem kontakta Anna för att verifiera detta. Bara en kort stund senare var omdömet borta.

Först då berättade jag om det för mina arbetskamrater. Jag vågade nämligen inte lita på att de skulle hantera skitsnacket lika kyligt som jag. Det gjorde de faktiskt inte heller, men återigen fick jag skämmas för dålig research. För det är klart att det även låg ett omdöme på Rejta:

Om ”Anna A” knappt var skrivkunnig så framstår ju ”Claes” närmast som en språkförnyare. Kostnaden på avgifter i efterhand är ju en fantastisk språkvändning.

Nåväl. Vi gör aldrig någonting utan att ha ett avtal med kunden först, och några gratislösningar har vi aldrig levererat. Här hade ju mina arbetskamrater redan sett omdömet, men de förhöll sig kalla ändå, och jag klickade återigen på länken Anmäl omdöme, där jag hövligt bad Rejta att se efter om Claes var en anonym användare eller hade någon form av verifierad identitet, påpekade att Carnaby inte levererar några gratistjänster och berättade att Reco redan hade tagit bort ett liknande omdöme som också särskrev de båda orden bluff och företag på samma sätt.

Båda dessa falska omdömen försvann därför under samma dag. Och nu hoppas jag istället få läsa ett äkta omdöme från någon av våra kunder. Både på Reco och på Rejta.

En annan sak är att jag inte tror att någon av Carnabys potentiella kunder skulle leta sökmotoroptimering på Reco, eller än mindre på Rejta. Men det verkar ju den halvliterata stackare som har skrivit de här fejkade omdömena. På något sätt så måste hen tro att vi är konkurrenter. Det tror inte jag att vi är. Jag tror att vi spelar i helt olika ligor.