Billigaste lösningen! Fyll dina bläckpatroner själv.

Bläckpatroner är någonting som engagerar. Det är tydligt att det finns fler än jag som tycker illa om skrivartillverkarnas affärsidé att sälja billiga skrivare och dyra tillbehör.

Det hela började med att jag reagerade över att Epsons bläckpatroner var så dyra, och lade upp en länk till Cheapink.com med en prisjämförelse. Snabbt kom det ett mail som påpekade att även InkClub hade otroligt billiga alternativ. Och i morse kom ett tips från Per på Digiview om hur man själv fyller på sina Epson-patroner. Digiview säljer påfyllnadsbläcket, och det hela verkar verkligen onekligen rätt intressant.

Det visar sig nämligen att just Epsons bläckpatroner inte innehåller någon svamp, utan blott och bart bläck, och det gör att de är förhållandevis lämpliga att fylla på själv. (Per uttrycker det annorlunda, men jag misstänker att han är en sådan som är född med en skruvmejsel i ena handen och en lödkolv i den andra.) Själv är jag en sådan som alltid måste räkna med att det blir minst två hål bredvid varandra i väggen varje gång jag försöker sätt upp en hylla. Men jag tror baske mig att jag försöka.

Riktigt billigt blir det!

Det här rör sig nämligen om en riktigt billig lösning. Man kommer ner till ett pris på 87,50 kr för den svarta patronen med vattenfast bläck (annars 47,50 kr) och 35 kr för varje separat färgpatron (eller 19 kr för icke-pigmenterat bläck)! Känner du dig så säker på saken att du är beredd att köpa refillbläcket per liter så kommer du ner i nästan löjligt låga priser per bläckpatron.

Den fullständiga instruktionen till hur du gör hittar du på

http://www.digiview.se/Epson950.html och enligt Digiview ska fungera på Epson C70, C80, C82, 950, 960, 2100 och 2200. Instruktionen är i nio steg, och bygger på att du börjar med en oanvänd Epson-patron. Sidan innehåller också ett flertal mycket bra tips på hur du bäst tar hand om dina bläckpatroner och din skrivare.

Men, skulle det ändå överväldigande får du väl fortsätta att köpa dina bläckpatroner, oavsett om du köper dyrt i data- eller kontorsaffären eller billigt från Cheapink.com, InkClub eller Inky.