Blogvertiser.se fungerar… nästan

Dags för ytterligare lite trainspotting kring Google-resultaten för termerna sökmotoroptimering och SEO:

När SEO.se förra veckan var ute och köpte upp länkplats på samtliga relaterade bloggar som fanns i bloggannonsnätet Blogvertiser, så kan det hända att de bet sig själva i svansen… Åtminstone på en av de två termer som de var ute och köpte länkar för. På termen sökmotoroptimering verkar de bara sjunka nedåt i Google-resultaten, medan de på termen SEO har tagit ett distinkt skutt förbi SEO-forum.se, som har innhaft förstaplatsen på den sökningen en tid.

Vad gäller resultaten för den ena termen, sökmotoroptimering, så har SEO.se sedan länge legat och kämpat om platserna 1-3 med MIGroup och Wikipedia, men nu, efter att ha fått ett stort antal nya inlänkar där ordet sökmotoroptimering har varit den länkade ankartexten, så sjunker de faktiskt i Google-resultaten och har passerats av såväl seodesign.se och argonova.se:



Sökningen gjord på ordet sökmotoroptimering 2007-10-10

Nu behöver inte SEO.se deppa särskilt mycket över resultatet ovan. Troligen firar de istället sin nya placering på den term de verkar satsa än hårdare på, dvs SEO, som ju faktiskt till och med finns i deras namn:



Sökning på SEO 2007-10-10

Jag glädjer över att denna min privata blogg placerar sig på 10-i-topp på båda dessa sökningar, och att den gör det på egna meriter. Men jag kan inte heller låta bli att konstatera att det verkar som om Blogvertiser.se fungerar, och att resultaten för termen sökmotoroptimering alltid har varit väldigt fluktuerande, och att SEO.se mycket väl kan komma att stiga i dem igen. Särskilt som ju Blogvertiser-kampajen ju bara är en enskild åtgärd från SEO.se. De har kunskapen att följa upp resultaten av kampanjen.