Chat om Google på DN.se

Vissa tycker att ja tjatar om Google. I slutet av februari fick jag dessutom vara med om att chatta om Google. Live, på DN.se. Det var en av de roligaste saker jag någonsin har gjort faktiskt, otroligt stressigt men samtidigt otroligt roligt. Jag lyckades under en timmes livechat svara på nästan 60 frågor om Google och sökmotoroptimering. Jag är kanske inte sådär jättenöjd med rubriken (Fusk? Tja kanske… men det fungerar.”), men kan ju konstatera att jag faktiskt skrev så. Jag är ju verkligen ingen som propagerar för fusk när det kommer till sökmotoroptimering. Rubriken syftar på att det kan ses som fusk att bygga upp sin egen bild av sig själv i sökmotorerna.

Eller, några av frågorna svarade jag faktiskt på i förhand, för det är så det går till. Ett par timmar innan live-chaten får man et mail med instruktioner om hur man loggar in i chatten. Samtidigt så öppnar de chatten för läsarfrågor. I mitt fall fick jag nog att 20-tal innan livechatten öppnade.

Jag tyckte det blev en rätt bra session i alla fall, vars frågor visar på bredden i ämnet. Det var frågor som gjorde allt från att ifrågasätta vad jag gjorde där, till att försöka diskutera Android (jag har iPhone) till frågor om avancerad sökmotoroptimering. Svårgreppbart, men jag gjorde mitt bästa att svara på så mycket som möjligt.

Alla frågor och svar finns att läsa här.