Dag ett. Styrkorna samlas

Så är den allra första svenska tävlingen i sökmotoroptimering igång, och eftersom denna sju månader långa övning i praktisk sökmotoroptimering.

Google har på bara lite över ett dygn lyckats plocka de ord som inte tidigare fanns listade över huvud taget. Varken [aftonbladhet] eller [svenska dagbladhet] listas ännu så länge på Google.se, men väl på flera datacenter. Ingen av de tävlande domänerna är däremot ännu listad i sökresultaten.

Jag har registrerat min tävlingsdomän www.veckansteve.se och där lagt upp fem underkataloger. En för varje sökfras i tävlingen. Därmed har jag avslöjat två delar av mitt upplägg i tävlingen. Dels att här från Nikkes Index kommentera sökmotoroptimeringstävlingen och de lärdomar som vi eventuellt kan tänkas dra från den. Dels att arbeta utifrån fem underkataloger på en domän som dessutom är tänkt att leva sitt eget liv.

VeckansTeve.se har jag däremot inte alls hunnit med att arbeta på ännu.

I tävlingstråden på SEO-forum har de tre enkla tävlingsreglerna vänts ut och in av förhoppningsfulla tävlande. Det är konstigt men ju färre tydliga regler som finns till en tävling, desto fler kryphål hoppas folk hitta.