Det börjar se bra ut

I torsdags gjorde Johan Ripås slutintervjun med mig för dokumentären om digital närvaro, där jag bidrar med en uppstädning av sökresultaten på Johans namn. Då såg sökresultaten fortfarande lite sådär ut, med en av träffarna som jag ville knuffa bort från förstasidan, fortfarande stadigt förankrad på andraplatsen i sökresultatet. Egentligen inte så förvånande, eftersom vi faktiskt inte hållit på med just den här upprensningen i mer än ett par månader, och Johans egen aktivitet inte är längre än någon månad.

Jag tyckte alltså att det var tråkigt för dokumentärens skull, att vi inte fått bättre ordning på sökresultatet, men att det kanske inte var så förvånande.  Jag kunde med gott samvete och full tillit säga att resultaten skulle bli bättre i framtiden. Men jag visste inte hur nära framtiden var.

Redan morgonen efter hade johanripas.se gått upp till andraplatsen, och igår kväll var bloggposten vi ville bli av med från förstasidan nere på sidan fyra i Googles sökresultat, och där är den fortfarande kvar. Johan Ripås själv skrev att det var som om gud hört bön, en dag för sent.

Johan Ripås sökresultat 2012-01-29

Uppdatering 2012-01-29

Som sagt. Det vacklar fram och tillbaka. Idag på morgonen är den surmulna Aftonbladet-bloggen tillbaka igen, men nu på tredjeplatsen. johanripas.se verkar därmed ha befäst sin position som aspirant på förstaplatsen i sökresultatet.