Du är fortfarande googlad – ett frukostseminarium hos JMW

Torsdag 15 november så håller jag och Brit StakstonJMW ett frukostseminarium med rubriken Du är fortfarande googlad.

Vi kommer att följa upp de tankar vi presenterade efter Johan Ripås dokumentär Du är googlad.

Vad har hänt i Johan Ripås sökresultat? Hur gick det för Tina Ax och Bengt Gangemi? Och vad har hänt i mitt eget sökresultat? En kort genomgång utlovas, och några överraskande insikter.

Har du fortfarande inte sett Du är googlad, så kan du göra det här:

Mitt eget sökresultat har attackerats hårt sedan dokumentären sändes. Det finns numera en Flashback-tråd som inte är av denna världen, och även några av mina närstående har utsatts för viss oönskad sökmotoraktivitet. Jag tänkte visa upp hur en negativ länkkampanj kan se ut, och vilka fullkomliga skitsajter som ofta används för att skicka länkar till en sida som en skitsnackare vill placera i sökresultatet för någons namn. Den stora fördelen som man har i kampen mot dessa, är att man själv kan uppträda transparent, medan motståndet ofta är anonymt.

Det kan vara värre när trollen inte är anonyma. Tina Ax ex har inte vilat en sekund. Han nöjer sig inte heller längre med sajten, utan fortsätter med den förorättade rättshaveristens oförtröttliga envishet att baktala och förtala Tina. Han har numera, inte bara en domän, utan hela fem olika domäner, som är helt dedicerade till att baktala och förtala Tina. Men egentligen har han inte så mycket mer än så. Egentligen är det inte ens en särskilt stabil position han har i Tinas sökresultat heller.