eBay varnar för utländska medborgare

Det är läskigt med utlänningar. Åtminstone verkar eBay ha den uppfattningen, och kanske är det därför som Tradera har gått så himla mycket bättre i Sverige.

Min gode vän Hasse Huss skickade mig just följande utdrag ur eBays uppdaterade användaravtal som börjar gälla den 1 mars 2007:

Vi kontrollerar inte uppgifter som tillhandahålls av andra användare och som görs tillgängliga genom vårt system. Det kan hända att en annan användares uppgifter är anstötliga, skadliga, oriktiga eller bedrägliga. Vänligen vidta aktsamhet, använd sunt förnuft och handla säkert när du använder vår webbplats. Vänligen observera att det finns en risk att du kan komma att handla med utländska medborgare, underåriga personer eller personer som agerar under falskt sken.

(Min fetstilsmarkering.) Är detta säkerhetsarbete på hög nivå, eller bara försök till friskrivning?

Det var länge sedan jag fick ett samtal från upprörda eBay-användare som hade köpt plasma-skärmar från icke-existerande franska företag eller som hade betalat i förskott för videokameror som aldrig dök upp, men jag kan tänka mig att eBay själva är hjärtligt trötta på folk som har gått lite väl enkelt i bedragarnas fällor.