Ett helt nytt sökresultat

Idag inträffade det otroliga i sökresultatet för Johan Ripås. Idag är förstasidan nästan helt rensad på alla de inlägg som ursprungligen låg där från början. Enda undantaget är Johans Wikipedia-sida, en sida som vi hade räknat med att behålla. I övrigt finns inte enda av de ursprungliga sökresultaten finns kvar.

Orsaken? Jo Johan tog mod till sig och frågade Alex Schulman om han kunde tänka sig att ta bort blogginlägget. Frågan framfördes offentligt, och med tanke på att de talades vid om saken redan igår kväll tror jag inte att Schulman hade särskilt mycket val. Svaret var omedelbart:

Eftersom Alex Schulman raderade sitt ursprungliga blogginlägg redan igår, så är sökresultatet därmed precis så rent som jag hoppades att det skulle vara innan dokumentären sänds. Att det finns fyra främmande bloggposter i sökresultatet, som jag inte hade planerat för, är ett litet stick i sidan, men det viktigaste är ändå att träffarna är såpass ommöblerade att ursprungsresultatet är borta.

Så här ser sökresultatet för en sökning på Johan Ripås ut just nu:

Johan själv har fem träffar i sökresultatet. Wikipedia-sidan får anses vara en neutral träff, och i övrigt finns där fyra bloggposter från fyra olika SEO-personer som alla gärna vill vara med och synas på en alltmer populär sökning som kommer att explodera under torsdagskvällen. Inga som helst medier syns ännu så länge till.

Det går fortfarande inte att avgöra hur mycket större sökvolymen på sökfrasen som utgörs av Johans namn har blivit under perioden, men om man tittar på SIS-index, så har Michael Bingmerts blogg fått 125 % mer trafik under förra veckan, och han lär få ännu mer under de närmaste dagarna.