Familjeträff i Köpenhamn

Min mamma har fyllt 70 år! Det är alldeles häpnadsväckande fantastiskt, och vi har firat enligt konstens alla regler. I Köpenhamn – hemma hos min syster och svåger och på Tivoli.

Trots att resan har planerats sedan förra året blev det en massa sista-minuten-strul. Rufus, vår 5-månaders jack russel, trivdes inte alls hos hundvakten, och fick hämtas hem mitt i natten. Runt midnatt natten innan vi skulle åka stod vi inför den delikata uppgiften att försöka hitta en ny, helst mer erfaren hundvakt. Otroligt nog lyckades det, via Bloggy och mikrogruppen Hund där världens bästa tv-spelskrönikör helt lugnt sade att hon kunde passa Rufus åt oss. Sociala media är fantastiska, något annat kan man inte säga. Leveransen höll förstås på att skita sig (enligt regeln att en olycka sällan kommer ensammen). Motorrummet på en buss började brinna på Fridhemsplan vilket ledde till att jag satt i bilkö på St Eriksgatan i 30 minuter. Men det löste sig genom att hundvakten kom till Fridhemsplan istället.

Med andan i halsen kom jag faktiskt till Centralen hela 15 minuter innan avgång. Efter en sådan start kunde det inte bli annat än en perfekt resa. Och det blev det!

Det är inte ofta min mamma lyckas samla alla sina tre barn och sex barnbarn på samma ställe. Nu fick hon tre dagars intensiv samvaro med oss. Födelsedagslunchen på Dannebrogsgade på lördagen var fantastisk, med italienska delikatesser, mycket tryffel och ett otroligt gott vin.

Efter tårtan var det dags för Tivoli. Även i vanliga fall kan det vara svårt att hålla reda på 12 personer på ett nöjesfält, igår var det helt omöjligt. Vi roade oss stenhårt, alla på lite olika vis. Sammantaget åkte vi nog allt som kunde åkas! Dessutom hade vi sällskap av 100 Porche 365. Allis blev alldeles kär i en liten klarröd sak och deklarerade att det är en sån eller en häst som gäller som födelsedagspresent. (Dream on baby!)

Vid 8-tiden började de minst Tivolifanatiska droppa av, men jag blev kvar med de vildaste. Vi fick bland annat till ett riktigt skönt rutcherbanen-rejs med 10 åk på raken och Love premiäråkte Tivolis nya attraktion Vertigo där man utsätts för 5,2 g i 100 km/h.

Nu sitter vi alla en smula dävna på X2000 mot Stockholm, mycket nöjda efter en riktigt bra släkthelg.

Den här posten skrev och publicerade jag med WP-appen för iPhone. Nu har jag lärt mig att bilderna publiceras i fel ordning med den. Annars funkar den utmärkt tycker jag.