Fon – ett internationellt trådlöst nätverk

Fon är ett internationellt nätverk för öppna trålösa uppkopplingar, med en helt otroligt perfekt tjänst för oss som gillar att vara trådlöst uppkopplade var vi än är i världen. Alla som är medlemmar, och erbjuder andra tillgång till sin egen Fon-router, får automatiskt access till andra medlemmars trådlösa nätverk.

Länge gick det att bara vandra omkring på stan och hoppas på att hitta en öppen uppkoppling när man smällde upp datorn. Det går fortfarande. De trådlösa routrarna blir allt fler, men det börjar bli allt svårare att hitta öppna nätverk. Allt fler snålar och stänger av internet-accessen för sina grannar eftersom de har skrämts upp av att vem som helst kan använda deras trådlösa nät.

Fon gör det säkert att bjuda in andra i ens trådlösa nätverk. Läs mer om det här!

Fon gör det säkert att erbjuda andra trådlös surfning

När du har blivit medlem och köpt en billig FON-router samt installerat den på din egen bredbandskoppling så får du, precis som med en vanlig router tillgång till trådlöst nätverk i hemmet. Men med Fon-modellen får du även ta del av andra FONeros trådlösa nät. (Medlemmarna i Fon kallas för FONeros.)

Som FONero får du därför inte bara ett trådlöst nätverk i hemmet utan även på de ställen där andra FONeros finns. Idag är vi 95 000 FONeros spridda över hela världen och bara i Sverige finns det idag hela 2 900 medlemmar (siffran från början av oktober). FONs mål är att växa till 1 miljon FONeros innan utgången av 2007.

Ju fler medlemmar – desto fler trådlösa noder har vi. Bli Foneru du också och få tillgång till en världsomspännande trådlöst nätverk. Tjänsten blir ju också alltmer spännande, alteftersom fler apparater kan prata WiFi. Tänk dig bara att kunna ringa hem gratis med Skype var du än är i världen? Tänk dig att kunna koppla upp din wifi-telefon och ringa direkt via närmaste FON-router…

Läs mer här!

Fon konkurrerar inte med bredbandsleverantörerna

FON konkurrerar inte med bredbandsleverantörerna. Tvärtom egentligen, eftersom man måste ha en bredbandsuppkoppling för att kunna koppla upp sin Fon-router.

Google och Skype är delägare

Fon är inte på något sätt en ideell organisation. De erbjuder en mängd plustjänster, och det går även att köpa dagskort som ger en tillgång till FON-nätverket. Verksamheten har en stor potensial, vilket inte minst märks på att såväl Google som Skype är delägare.

Bli fonero du också!