Fon växer explosionsartat i USA

Jag är en Fonero. Hemma på Fleminggatan (som en Linus), och förhoppningsvis snart även på kontoret i Gamla Stan (som en Bill). När det fungerar är det utmärkt. Snabbt, säkert och ändå med en möjlighet att ge andra trådlöst bredband.

Just nu fungerar det inte alls i hemmanätverket. Sånt händer ibland, och det är ju tråkigt, men då finns alltid grannens helt öppna nät att tillgå som reserv.

Här i Stockholm är det relativt gott om Foneros, jag hittar nya varje dag ute på stan. Och i världen finns det nu över 370 000 Fonero-medlemmar. I dagarna tillkom det en rejäl mängd nya, när Fon och Time Warner Cable i USA har slutit ett samarbetsavtal som ger alla Time Wanrer Cable-kunder access till Fon som Linusar som får fri tillgång till andra Foneros nätverk.

En utmärkt nyhet tycker jag. Det här kom just som ett pressmedelande från Fon i Sverige:

Time Warner Cable och FON ingår partnerskap i USA

FON och Time Warner Cable publicerar idag ett samarbete som ger alla Time Warner Cable bredbandskunder access till världens största och snabbast växande WiFi nätverk. Time Warner Cables kunder kommer genom partnerskapet att kunna ansluta sin Internetuppkoppling hemma eller på kontoret till FONs nätverk och erbjuda grannar och/eller förbipasserande den kapacitet som de inte använder. Time Warner Cables kunder kommer även att kunna surfa på alla FON uppkopplingar i världen.



Med närmare 60 000 FON medlemmar (sk Foneros) i USA och över 370.000 i världen har FON på kort tid blivit större än alla andra WiFi nätverk. Nyckeln bakom FONs framgång är att medlemmarna delar med sig av den kapacitet de inte använder och därigenom bygger ett användargenererat globalt nät som är gratis för alla som är med och delar med sig.



Time Warner Cable är ett ledande amerikanskt kabel-tv bolag som har 13,4 miljoner kabel-tv kunder och 6,6 miljoner high speed data kunder i 33 stater. Genom partnerskapet kan alla dessa använda nästa generations WiFi produkter så som WiFi telefoner, spelkonsoller och MP3-spelare inte bara hemma utan i hela världen.



För ytterligare information kontakta:

Ola Ahlvarsson

Lead FONero, Sverige och Norden

Mobiltelefon: 0708 – 98 43 35

Epost: ola@fon.com



Om FON

FON är ett företag baserat i Spanien som bygger ett virtuellt internationellt WiFi-nät med idag över 120 000 aktiva s k FON-hotspots. Genom dessa kan FON-medlemmar dela med sig av sin överkapacitet av bandbredd till andra medlemmar, och i gengäld får tillgång till trådlös internetaccess i 144 länder utan kostnad. FON har på kort tid blivit världens största WiFi-nätverk.



FON grundades 2005 av den kände argentinske internetentreprenören Martin Varsavsky, och har sedan dess erhållit finansiering från bl a Google, Skype, Index Ventures och Sequoia Capital. FON:s vision är att alla ska ha tillgång till trådlös internetuppkoppling i och utanför hemmet. FON har idag över 370 000 medlemmar världen över och växer snabbt. För mer information, besök FON på www.fon.com och www.fon.se