Fortfarande ingen stämning från Mediaanalys

Under de senaste tre veckorna har jag fått en ny fredagsvana. Den går ut på att ringa upp handläggaren på Marknadsdomstolen och höra om jag kan förvänta mig att bli delgiven den stämningsansökan som Mediaanalys lämnade in mot mig och Carnaby den 9 januari i år. Varje gång får jag samma svar, och det är att Marknadsdomstolen har begärt in kompletteringar från Mediaanalys och att Mediaanalys ännu inte har inkommit med dessa, vilket innebär att Marknadsdomstolen ännu inte kan behandla Mediaanalys stämningsansökan.

Idag har det gått mer än tre veckor och jag har alltså ännu inte sett den officiella stämningsansökan. Jag har sett pressklipp från Barometern, Mediaanalys VD, Marcus Everflod, har själv postat stämningsansökan i en kommentar här i bloggen, och jag har faktiskt även fått den faxad till mig från MD.

Att det drar ut så på tiden beror på en enkel felaktighet i stämningsansökan, och kanske beror detta i sin tur på att Mediaanalys VD inte är riktigt så juridiskt kompetent som han tror sig vara. Det saknas helt enkelt intyg som visar att Marcus Everflod är bemyndigad att som firmatecknare underteckna stämningsansökan ett registreringsbevis för Carnaby (det kanske inte bara är jag som tycker det är underligt att Mediaaanalys blandar in Carnaby när det är mig de är sura på). Stämningsansökan innehåller för övrigt ytterligare minst en grav felaktighet som de som hjälper mig juridiskt har haft rätt kul åt. De är nämligen experter på just juridik. Det är inte jag. Jag är expert på sökmotoroptimering och webbmarknadsföring, ingenting annat.

Mediaanalys själva tillför inte mycket till SEO-debatten i sin blogg. Den fortsätter att hänga ut företagets clown (eller hackkyckling?), visa bilder på den gamla pickupen, och allmänt blaja om allting annat än just sökmotoroptimering. Sådan information får deras kunder leta efter på andra ställen. Man har visserligen en nyhetsblogg också, men där återpublicerar man mest nyheter från andra medier och bloggar. Hittills inga som helst kommentarer till Google-bombens försvinnande, nytt Google Toobar PR, eller de resultat dessa har givit i det aktuella Google-indexet som har stuvats om rätt duktigt på sistone.