Getupdated köper länkar för sökmotoroptimering

Getupdated köper länkar genom sitt affiliate-nätverk Affiliator. Priset är 100 kr per länk, varav 50 kr betalas ut så snart Google indexerat länken och 50 kronor betalas ut när länken har legat i Googles index i sex månader. Så här ser erbjudandet ut:

Getupdated köper länkar via sitt affiliate-nätverk Affiliator

Ordet som Affiliator vill placera sig på är alltså sökmotoroptimering och sidan som de vill ha länkkraften till är deras huvudsida om sökmotoroptimering.

Det är väldigt förvånande att Getupdated beter sig på det här viset. Ingen kan ha missat vad Google tycker om sajter som organiserat köper länkar för att placera sig bättre. Google kallar detta för ”link schemes” och de är väldigt tydliga med sin åsikt om vad de tycker om det och hur det bryter mot Googles riktlinjer.

Getupdated är förstås i sin fulla rätt att köpa länkar till sin sajt med ordet sökmotoroptimering.  Och om man tittar på hur de har förändrat sina placeringar på sökfrasen sedan i januari, så kan man tyda det som att Getupdated har vunnit positioner.

Getupdated har den gula linjen, den här sajten har den röda.

Betyder det då att Google inte bryr sig om länkköp? Nja. Jag vet inte jag. Det har egentligen inte skett några stora förändringar i sökresultatet för sökfrasen sökmotoroptimering. Getupdated har praktiskt taget inte vunnit några positioner, utan mycket tyder på att Getupdated har klättrat eftersom konkurrerande sajterna som syns på frasen har tappat sina postioner.

Det ser heller inte ut som om Getupdated har fått ett särskilt massivt genomslag för sitt länkköpande. Å andra sidan är länkprogrammet fortfarande rätt nytt. Dessutom har många av de bloggar som deltar i det här programmet avindexerats av Google. Det exempel som @lassegw visar i sin bloggpost om Getupdated finns kvar. Det finns helt säkert massor av fler där ute, men det känns inte som om de gör så mycket nytta. Ännu så länge kan jag inte hitta någon stor uppgång i antalet länkar mot Getupdated.

Men det spelar ingen roll. Om Google menar allvar med sina regler, så borde det räcka med att de hittar affiliate-programmet för att omedelbart plocka bort Getupdated från sitt index i tre månader, eller så.