Glad påsk!

Glad påsk allihop! Solen fullkomligt vräker ner här över Klackberg, och man kan nästan se hur snöfläckarna blir mindre och mindre. Isen ligger fortfarande över sjön (Noren) men jag det finns stor chans att den ger med sig för gott idag. Familjen sover fortfarande och hundarna tittade misstänksamt på mig när jag ville gå på morgonpromenad med dem för en halvtimme sedan. De lommade med, men ville hellre ligga och dra sig i en solfläck.

Idag är den stora grilldagen! Jag har beväpnat mig med 120 liter huggen ved, några vresiga stubbar, 5 kg grillbriketter och lite småpinnar. Nu ska jag ut och lägga ut en grund av trottoarplattor som jag av någon anledning har liggandes bakom uthuset.

Expertisen säger att det tar cirka sex timmar att grilla ett lamm på 15 kilo. Mitt väger 17, och eftersom vi tänkte hålla påskmiddag någon gång vid sex-sju-tiden ikväll så satsar vi på att starta själva grillningen vid 12. Det gör att jag tänkte starta grundbrasan redan vid 10 för få eld på vresstubbarna från start.

Min iPhone har ju blivit PUK-låst och kommer inte bli upplåst förrän jag är åter i Stockholm, men jag hoppas att Allis och Danne vill dokumentera grillningen med sina kameror. Nu frukost!

Nu kl 15 står jag här med ett nästan färdiggrillat lamm. Varför går det alltid för fort när jag lagar mat?

Vi tar av lammet en timme och värmer på det igen. De övriga surar lite över att det blir middag så tidigt, men det får dom ta!