Google struntar i om din sajt validerar

Google struntar i om din sajt har html-kod som validerar eller inte. Det har länge, till html-fundamentalisternas förtret, varit uppenbart – men varför? Det vet vi numera, tack vare att vännen Jimmy Wirsborg som på dagarna framlever sitt liv som supporttekniker på Jajja, ställde frågan till Matt Cutts och fick ett mycket bra svar, även om det var Danny Sullivan som svarade:

I korthet. Google tycker att moderna webbläsare har blivit så bra på att kompensera alla de där små felen som vi så ofta lyckas åstadkomma när vi bygger webbplatser, att det ändå är väl värt att spindla och visa upp även dessa, ibland en smula trasiga, sidor i sökresultaten. Och så länge Google klarar av att ta ut text och struktur ur sidorna så är de nöjda.

Jag kan ändå tycka att det kunde vara intressant att ta reda på hur trasiga vi kan göra sidorna, och med tanke på hur experiment-intensiv SEO-världen är så pågår säkert det experimentet någonstans. Kanske rentav hos Jajja? (Läs för övrigt Jimmys eget blogginlägg på Jajja-bloggen.)

För övrigt tycker jag att det är sjukt kul att nästan hela kommentarstråden på YouTube handlar om piké-tröjorna som Matt och Danny har på sig. Vi är allt bra löjliga vi människor ibland, och det tycker jag är rätt bra. Det balanserar allvaret som hela tiden hotar vid horisonten.