IM Solutions spammar om sökmotoroptimering

Jag fick mail från IM Solutions imorse. Kanske inte sådär jättekonstigt, eftersom jag ofta får mail från kollegor likaväl som konkurrenter som arbetar med sökmotoroptimering. Men det här mailet var inte adresserat till mig, utan till den anonyma info-adressen som jag faktiskt inte kan minnas att jag har använt någon gång. Det är en vanlig spam-metod när företag som inte orkar samla ihop riktiga adresser utan helt enkelt chansar på att domänägare använder sin info-adress. Nu hade jag ju faktiskt satt upp den och därför nåddes jag av spam-mailet från IM Solutions.

Den här typen av spam (företag till företag) är för övrigt helt lagligt i Sverige, men spam är det lik förbannat.

Spam-marknadsföring är nog fortfarande det sämsta sättet att marknadsföra en produkt. Särskilt när man tvättar sin mottagarlista så dåligt som IM Solutions har gjort, och låter ett sånt här erbjudande komma fram till mig. För jag har massor av åsikter om innehållet i mailet.

Först är det megafonbilden. Megafonkommunikation har i det närmaste blivit ett skällsord på sistone, och jag kan för mitt liv inte förstå hur den som valde bilden kunde tänka sig att den skulle vara säljande på något som helst sätt. Jag fullkomligen avskyr säljare som skriker i örat på mig.

Sedan är det erbjudandet. Det, och maneret med postit-lappar, tror jag nog faktiskt att Jajja har ett och annat att säga om, för visst känns det som om de har kopierat deras erbjudande rakt av?

Dessutom är det fantastiskt underhållande att jag inte kan hitta IM Solutions någonstans på förstasidan på sökningar på internetmarknadsföring och sökmotoroptimering. Troligen för att de verkar vara rätt flitiga spammare även när det gäller länkar. (Kolla Elling.nu som exempel och lägg märke till att det inte bara finns site-wide-länkar om sökmotoroptimering, utan även om anti-spam.)

Allt detta sammantaget får mig att vilja skrika tillbaks. Jag tror rentav att jag använder samma megafon som IM Solutions: