Imorgon visar vi att vi fortfarande inte gillar FRA-lagen

Imorgon sätter vi FRA på dagordningen igen. Riksdagen öppnar för hösten och vi är många som kommer att vara plats och påminna dem om vad de gjorde minuterna innan stängningen innan midsommarhelgen.

Det finns mycket att välja på imorgon. Jag koncentrerar mig här på vad som händer i Stockholm, men även i andra delar av landet (Göteborg, Malmö, överallt) pågår demonstrationer av olika slag. Först kan man (som jag planerar att göra) ansluta sig till alla de privatpersoner och piratpartister som samlas kring Mynttorget och Storkyrkan för att möta upp riksdagsledamöterna dels när de kommer till öppnandet och sedan när går till och kommer ut från den öppningscermonin. Hålltiderna är 10.30 vid Mynttorget och 11.30-12.30 vid Storkyrkans huvudport. Viktigt att komma ihåg är att inget tillstånd till officiella demonstrationer har givits vid dessa platser, utan att man är där som ansvarstagande privatpersoner. När riksdagsledamöterna väl har kommit ut ur Storkyrkan är det läge att bege sig till Hoppets Demonstration, som är en stor och bred manifestation som arrangeras under hela dagen.

Hoppets Demonstration

Den som vill protestera mer organiserat redan från början beger sig istället till Norrmalmstorg redan kl 10.00 för att vid 11-tiden marschera till Sergels Torg där ett digert program vidtar och pågår hela dagen. Här är hållpunkterna och talarna som jag har uppfattat det just nu. Den senaste talarlistan hittar du på Nätverket Svart måndag. Denna samling politiska tänkare från alla håll måste vara unik i svensk politisk historia. Jag har försökt att efter bästa förmåga länka talarnas namn till deras respektive bloggar eller när sådana saknas eller har övergetts, deras presentationssidor hos respektive organisation.

Med en sådan talarlista kan man stanna på Sergels Torg hela dagen. Eller hur som helst komma förbi närhelst det passar. Själv har jag vikt dagen åt att protestera. Det känns så oerhört viktigt.

För den som absolut inte kan komma förbi på dagen så tipsar jag om Oscar Swarts idé om att föra lite extra oväsen på kvällen, utanför konserthuset kl 19.30 då särskilt inbjudna riksdagsledamöter och andra firar riksmötets öppnande med en konsert. Det kan nog bli några bullrare där också…