Internet Explorer 7 – När kommer översättningen?

När jag för några veckor sedan fick höra att Internet Explorer 7 skulle tryckas ut som en viktig uppdatering via Windows Update så trodde jag att livet som webmaster äntligen skulle bli lite enklare. Många med mig hurrade och vi inledde omedelbart en ny, modernare form för ett par stora sajter jag sköter. Äntligen skulle man kunna börja använda CSS på mer kreativa sätt. Äntligen kan man börja använda transparenta PNG-bilder i formen… trodde vi.

Men det tar lång tid innan sjuan slår igenom hos svenska användare. Det finns betydligt fler Firefox-användare än IE7-användare. Men IE6 har en fortsatt stadig användarbas. Här är ett exempelurval från Cocktailguiden.com. Siffrorna kommer från Google Analytics och avser den senaste veckans besökare:

Bland internationella surfare ser siffrorna helt annorlunda ut. Cocktailguiden.com har en internationell systersajt, Drinkalizer.com, som visserligen ligger i träda, men som ändå ligger uppe och har en stadig ström av besökare. 79 % av dessa besökare kommer från USA, Kanada, Storbritannien och Australien. Och man ser tydligt att IE7-penetrationen är betydligt högre:

Det känns knappast som om Microsoft skyndar på uppdateringen. Eller hur? Man kan också se att Firefox har ett betydligt större genomslag hos våra internationella besökare än bland våra svenska vänner.

Nu hoppas jag verkligen på att den svenska översättningen ska komma. För jag vill verkligen visa upp vår nya form på Cocktailguiden.com för fler än 35% av våra besökare. Om du använder en annan webbläsare än IE6 tycker jag att du ska ta dig en titt. Börja från www.cocktailguiden.com/muttaburra, men bara om du känner dig experimentell. Vill du återgå till den ursprungliga formen får du ta bort cookie-filerna från .cocktailguiden.com