Jag har en friendfeed

Jag har just tagit en paus i nattarbetet och långt efter att hajpen kring tjänsten har lagt sig, skapat mig en friendfeed-sida: friendfeed.com/nikke. Friendfeed en tjänst som via RSS-feeds håller reda på vad dina vänner har för sig på de populäraste av webbens 2.0-tjänster och bloggar. Tjänsten är utvecklad av ex-Googlarna Paul Buchheit, Bret Taylor, Sanjeev Singh och Jim Norris.

Lars Iselid har beskrivit tjänsten på ett bra sätt, om du inte förstår vad jag menar med att hålla reda på kompisars aktiviteter.

Jag tycker Friendfeed är rätt skön faktiskt, även om Jaiku redan ger mig många av de feeds jag kan tänkas prenumerera på via Friendfeed. Dessutom kan man, i dessa dagar då nya metoder för länkarbete diskuteras, konstatera att Google har väldigt många sidor från Friendfeed i sitt index.

De tjänster Friendfeed hämtar RSS-feeds från idag är

Det kan bli en del det där. Själv har jag bara lagt in den här bloggen, mitt del.icio.us-konto, mitt Flickr-konto, mina delade objekt i Google Reader (som jag också visar här), feeden från mitt Jaiku-konto och slutligen feeden från mitt LinkedIn-konto. Det blir ändå en ganska mastig sida på friendfeed.com/nikke. Socialt som tusan, och tekniskt sett rätt cool faktiskt.