Jag planerar en utställning

Igår kväll gick jag, lockad av alla erbjudanden om gratis framkallning, loss och beställde papperskopior av de 200 första bilderna på mitt dagens porträtt-projekt på 200.se.

Det ska bli otroligt spännande att se hur de blir. iSight-kameran i min MacBook är sannerligen inte av någon superkvalitet, och de flesta av bilderna saknar faktiskt helt något som helst skärpedjup. Dessutom ser jag ju rent ut sagt fördjäklig ut på de flesta av bilderna. Men jag har ändå en känsla av att massverkan av 200 pappersbilder med samma motiv taget under loppet av ett år kan bli rätt maffig.

Därför har planerna på att ställa ut och sälja delarna av helheten tagit rum i min förkylda hjärna. Planerar att imorgon höra mig för om jag kan få låna en vägg på Il Caffè för några veckor.

Sedan måste jag ju förstås sälja bilderna också. Märkta med datum och URL till originalet, för den symboliska summan av 1 Euro per bild. Det blir 200 Euro, vilket borde täcka hängningsmaterialet åtminstone. Uppgift om vem som har köpt varje bild kommer förstås också att publiceras på den sida i projektet som bilden härrör ifrån. Med länk? undrar nu alla som befinner sig i samma bransch som jag, och det kan jag mycket väl tänka mig, även om bilderna då borde bli dyrare.

Jag återkommer när planerna har tagit mer form (och bilderna har kommit i brevlådan).