Jag pratar sökmotoroptimering i höst

Jag håller, under de kommande veckorna, fyra seminarier av olika slag, men med sökmotoroptimering som gemensamt tema. En halvdagskurs om sökmotoroptimering, ett seminarium på Internetdagarna om domänens betydelse för sökmotoroptimering, en session om WordPress och SEO på Stockholm WordCamp och så slutligen ett seminarium om brandjacking.

Redan i våras sa jag att jag ville prata mer (och göra mindre). Vet inte om jag gör mindre men fyra framträdanen på tre veckor känns som om det går åt rätt håll pratmässigt i alla fall. Här är hela schemat:

23 oktober: Sökmotoroptimering för WordPress

Under Wordcamp Stockholm kommer jag att hålla en session om sökmotoroptimering av WordPress. För även om WordPress är en alldeles lysande plattform där mycket av sökmotorvänligheten finns inbyggd redan från grunden så ska man inte tro att det räcker med att starta en WordPress-blogg och sedan vänta på Google-referenserna för sina huvudord. Det här kommer att bli ett rent tekniskt prat om vad du bör och inte bör göra för att få din WordPress-blogg att synas på de sökfraser som du verkligen har tänkt dig och inte bara på de udda långasvansen-sökningarna. Det här kommer att bli det mest tekniskt inriktade seminariet.

Har du inte redan anmält dig till WordCamp så tycker jag att du omedelbart ska investera höstens bäst använda 750 kronor genom att anmäla dig nu! I priset ingår en förfest och 27 timmars WordPress-evenemang! Under natten har vi Tekniska museet för oss själva (tänk en natt på museet) och då tänkte jag göra färdigt två Reco.se-plugins. En där man som användare kan visa sin profil i en widget och en där man som företag kan visa upp sina senaste recos om företaget.

2 december: Grundkurs i sökmotoroptimering

En grundläggande halvdagskurs för dig som vill börja styra upp din sökmotoroptimering men inte vet var du ska börja någonstans. Det här är en fullständig genomgång om vad det handlar om. Nästan ingen teknik alls, utom att du kommer att kunna slänga dig med uttryck som title-text, h1-rubriker och nofollow när du går därifrån.

Läs kursbeskrivningen hos Disruptive Media och om det känns intressant, anmäl dig här.

Domännamn och sökmotoroptimering är temat när jag tillsammans med Peter Forsman och Magnus Bråth ska panelprata om domäner och sökmotoroptimering på Internetdagarna. Internetdagarna verkar över huvud taget bli en riktigt bra tillställning i år. Det finns åtskilliga bra punkter på programmet.

Vår programpunkt pågår på onsdag 27 oktober mellan 13.40 och 14.20.

Det fjärde framträdandet handlar om brandjacking och där är detaljerna inte alls klara ännu. Men jag tycker att det är dags att berätta hela historien om sverigedemokraterna.de och gör det gärna för en så stor publik som möjligt. Det enda som är någotsånär klart är att det kommer att göras på Kista Science Center och att Disruptive Media arrangerar. Det kommer att bli ett kvällsevenemang, så att alla som jobbar kan komma (även om man kanske kommer att behöva gå lite tidigare den dagen). Troligen blir det i början av november.

Jag tänkte i alla fall berätta hela den spännande historien om hur det gick till när sverigedemokraterna blev av med förstaplatsen i Google till en sajt som har skapats och drivits helt ideellt och helt utan resurser. Dessutom kan jag utlova att kvällen kommer att rymma åtminstone en riktigt stor överraskning.

Såvitt jag vet, är det bara det sista framträdandet som kommer att livesändas på webben. Så jag hoppas att ni som är intresserade kan komma loss och komma och lyssna live istället.