Jag vill inte bli pixlad på hitta.se

Jag skrev tidigare idag om att jag hade blivit hittad av hitta.se när jag (som vanligt) satt och jobbade utanför Il Caffè. Nu såg jag att TV4-nyheterna rapporterade om den nya roliga tjänsten och tog upp frågan om hurvida Hitta kunde komma tvingas pixla ansikten (och kanske även registreringsskyltar) precis som Google har tvingats göra i sin Google Street View.

Jag är glad och stolt över att Hitta hittade mig där på Il Caffès uteservering och tycker att det vore mycket synd om Hitta pixlade mig. Om någon från Hitta.se skulle titta förbi vill jag härmed undanbe mig pixling i de fyra bilder som jag finns med på tack.

Kanske vore detta en sorts extratjänst? En sorts opt-out från pixling? Låta dem skicka in en bild på sig själva och en begäran att få vara kvar på de bildrutor man fastnat på? Det skulle ju i och för sig kräva några andra plustjänster också, som att kunna bokmärka (spara) en plats och en bild. Jag lämnar här min egen begäran om att slipp pixling. Bilderna är tagna vid Bergsgatan 17, och så här ser de ut:

Kamerabilen stannade var sjunde meter för att ta sin 360-gradersbild och som ni förstår så såg den bra konstig ut. Jag släppte den inte med blicken.

Jag har också funderat på olika nyttiga tillämpningar av Hittas gatubilder. Förutom möjligheten att kunna bokmärka en plats och en kameravinkel så vore det perfekt att kunna spela in en vägbeskrivning, inklusive vridningar på kameran, och på så sätt kunna skicka en interaktiv vägbeskrivningar.

En annan rolig funktion skulle kunna vara att skapa egna sightseeingturer – någon sorts virtuella guidade stadsvandringar. Det finns säkert jättemånga fler fiffiga funktioner, och jag misstänker att Hitta har en lång lista att beta (!) av. Det är ju det som är fördelen med att lansera tidigt, som Hitta har gjort här.

Om du inte har lekt med Hittas gatubilder ännu så tycker jag att du ska göra det på http://www.hitta.se/gatubild