Kan vi påverka Google Suggest?

Som ni har märkt så är jag varit rätt insnöad på Google Suggest de senaste dagarna och det blev temat när jag idag höll ett föredrag på The Conference i Göteborg. För er som inte regelbundet följer bloggen så är Google Suggest namnet på Googles relativt nya vana att föreslå sökbegrepp till oss i samma ögonblick som vi börjar skriva de första tecknen i sökrutan.

Det här var första gången jag talade offentligt på ämnet, och det kanske märks på att jag bitvis var en smula mer ostrukturerad än jag brukar vara. Men jag tycker ju att ämnet är så kul.

Föredraget handlar till viss del om hur katastrofalt det kan bli när Google börjar föreslå negativa sökfraser för ens namn som man kanske inte alls skulle ha tänkt på att söka efter, men nästan i ännu högre grad om min besatthet vid att försöka undersöka hur man kan påverka Google till att ta med sökförslag som passar ens egna syften, eller att försöka knuffa undan olämpliga sökförslag ur förslagslistan. Framför allt bör varje SEO-intresserad person studera förslagen som visas på lämpliga sökord. Jag kan sätta en hacka på att det finns trafik och klick att vinna.



Filmat av den oefterhärmelige Björn Falkevik som tack vare JMW var med i Göteborg i första hand för att filma Brit Stakston och Johan Ununger. Se Brits och Johans gemensamma dragning på JMW-bloggen.

Efter föredraget fick jag en liten smula skäll för att jag var så ohyfsad så att jag öppet fiskade efter en lämplig marknadsbudget hos något företag som skulle vilja testa mina teorier. Men faktum är att jag verkligen vill pröva det här och har insett att det kommer att kosta en slant att genomföra en sådan kampanj. Och jag fick även bra kontakt med två företag som eventuellt vill testa det. Härligt! Hoppas vi lyckas komma till skott.