Kolla vilka bloggar FRA själva läser

Jag har tidigare skrivit om olika sätt att hålla sig uppdaterad kring bloggbävningen kring FRA-lagen, och kom just att tänka på ytterligare ett. Många bloggare, inklusive denna, har lagt in Creeper, Gnuheters lilla fina script som mäter aktivitet från kända IP-block tillhörande myndigheter och politiska partier. Och därmed kan man enkelt hålla koll på vilka bloggar som anställda på FRA läser:

http://gnuheter.com/creeper/name/Försvarets%20Radioanstalt%20FRA

<uppdatering>

Eftersom det ser ut som om FRA har slutat att läsa bloggar sedan jag skrev den här texten kan det vara kul att även kolla in vad försvarsmakten i övrigt läser för bloggar:

http://gnuheter.com/creeper/name/Försvarsmakten

(Det kan ju vara så att FRA har bytt IP-block eller möjligen blockerat den lilla Creeper-bilden sedan man besökte Dyslesbisk vid halv tre-tiden i eftermiddags.)

</uppdatering>

I dessa dagar är det knappast förvånande att hitta Rick Falkvinges blogg, Emma på Opassande, Blogge, Oscar Swartz, Paf på FRA:s läslista tillsammans med en mängd andra bloggare som nästan uteslutande skriver om onsdagens votering.

Arbetsdagen ser ut att börja vid sextiden och sluta kring 17 på FRA, för det är mellan dessa klockslag som FRA:s IP-adresser är ute på bloggarna.

Om du själv vill hålla koll på vilka av dina sidor som FRA läser kan du helt enkelt lägga in följande lilla script någonstans i din blogg eller sajt. Om du använder WordPress kan du enkelt lägg den som en text-widget i din sidebar:

<!– Begin Creeper tracker code –>

<a href=”http://gnuheter.com/creeper/senaste” title=”Creeper”><img src=”http://gnuheter.com/creeper/image” alt=”Creeper” width=”80″ height=”15″ border=”0″/></a>

<!– End Creeper tracker code –>