Låt planeten andas ut en stund

Här är en bra grej, och ni som håller på och tävlar i GlobalWarming Awareness2007-tävlingen kan ju alltid använda den för lite viral marknadsföring för era bidrag nu under dagen. Själv tänker jag absolut delta. Jag gillar tystnad och mörker. 

Det här kom just i e-posten:

Låt planeten andas ut mellan 19.55 och 20.00 den 1 feb!

Den 1 februari 2007 mellan 19:55 – 20:00 är det tänkt att vi människor ska låta planeten andas ut ett ögonblick.

Idén är att stänga av alla energikonsumerande verksamhet mellan 19:55 – 20:00 den 1 februari 2007. Därmed genomförs det första kollektiva

försöket, av jordens befolkning, i att spara energi. Förslaget kommer av Planet Alliance – där en mängd miljöorganisationer ingår – och sammanträffar med IPCCs utkommande rapport om klimatförändringar. Mängder av människor i massor av länder har redan fått detta email och kommer att delta.

Och det ända Du behöver göra är att stänga av all energikonsumerande verksamhet i ditt hus under 5 minuter (19:55 – 20:00 den 1 Feb).

Självklart kan du låta energin vara avstängd längre…

Besparingen förväntas bli enorm om detta sker i en stor utsträckning

och vår jord kommer att tacka oss…

M.V.Hälsningar

Din Planet

PS: Skicka vidare till dina vänner så blir vi flera!

Så stäng av datorn, dra ur kontakterna till stereon och teven. Släck lamporna. Släck hemmaservern, dra ur kontakterna ur kylskåpet och frysen, låt bli att tvätta, ta inget bad, laga ingen mat, stanna bilen och sätt er ner och fundera en stund mellan 19.55 och 20.00 nu idag istället.

Det kan bli riktigt skönt tror jag.