Lowe Brindfors bjuder på fredagsöl

De senaste dagarna har Lowe Brindfors nya sajt och sajter som är gjorda i 100 % flash varit i hetluften. Walter Naeslunds bloggpost har satt fart på debatten och i den långa kommentaren framgår med all önskvärd tydlighet att reklambyrån knappt ens förstår vad det är som diskuteras. Jag har massor av tankar i ämnet som främst handlar om att Lowe Brindfors borde försöka se till att distribuera sitt innehåll för att på så sätt få lite bättre kontroll över sökresultaten när man söker på deras namn.

Roligast idag är i alla fall vad man ser när man söker efter Lowe Brindfors på Google:

Det visar sig att Lowe Brindfors minsan bjuder påskägg i form av en fredagsöl! Klicka på länken [Hoppa över intro]. Den har inte så himla mycket med Lowe Brindfors att göra. Just nu leder den till adressen http://www.lowebrindfors.se/top.html?detectflash=false och visar den här lilla Flash-filen:

Klickar man på ölglaset så landar man på http://www.stellaartois.com/ (men det fungerar tyvärr inte för mig i Safari). Jag är inte alldeles säker på att det här var vad man ville åstadkomma med sajten, men det är rätt kul.

Stort tipstack till min kollega Johan Mogren som hittade Skip intro-länken.

I övrigt konstaterar jag Lowe Brindfors ska vara glada att de fortfarande har kvar sina sajtlänkar (Kontakt, Kampanjer, Medarbetare, Utmärkelse och Kunder). Dessa leder in till den gamla sajten. Mitt råd är att man fortsätter att uppdatera dessa sidor eftersom sajtlänkarna är så relevanta och faktiskt ger betydligt mer lättillgänglig information än den nya flash-sajten.

Läs också