Magnus Bråth – Förlåt!

Det är onödigt med onödiga strider, när det finns så mycket viktigt att prata om, och i den senaste tidens debatt har jag råkat göra Magnus Bråth illa på ett personligt plan fast det inte alls var min avsikt. Det här inlägget är en ursäkt till Magnus och ett tillrättaläggande, eftersom jag vill förklara hur det var jag menade.

Alltså: Förlåt, Magnus, för att det jag skrev om Unni Drougges krönika, kunde tolkas som att jag kallade dig mafioso.

Det var inte alls meningen att det skulle uppfattas så, men när nu du och andra har gjort det, så vill jag förklara hur jag menade egentligen.

Stycket du vänder dig mot är detta:

Men grejen är att jag tycker att Unni har väldigt rätt i sin kritik. Jag har ju till och med skrivit ungefär samma saker själv ett otal gånger här på bloggen. Och när de flesta som arbetar med SEO främst utgår ifrån länkarbete, så placerar de ju sig själva i samma fack som ”Peter Karlsson” och hans likar, som faktiskt, högst troligt, bara är något steg bort från maffian.

Jag säger inte att någon annan än ”Peter Karlsson” kan vara förknippad med maffian. Men om man läser hela blogginlägget så försöker jag förklara hur det kan komma sig att Unni buntar ihop den seriösa SEO-branschen med de skurkar som hon kommit i kontakt med. I samband med texten finns flera skärmdumpar på några av de reaktioner från Twitter på Unnis krönika. Och du finns med, med några av dina tweets. Det gör även Peter Forsman, som ironiskt, på morgonen utsåg mig till den svenska gudfadern.

Jag har alltså inte sagt att du ägnar dig åt maffia-verksamhet. Jag har däremot, på andra ställen upprepat det du själv har bloggat om vid ett flertal ställen på sistone, att du tycker att god SEO utgår från länkarna. Jag tänker på bloggposter som Länkarbetet är 100% av arbetet och alla dessa liknande poster. Detta i kombination med att du ofta skriver om, och nu arbetar med, poker kanske gjorde dig mer benägen att känna dig påhoppad av det jag skrev.

Men det var inte jag som gjorde kopplingen mellan pokern och maffian. Det var det Unni som gjorde.

Det var inte meningen att hoppa på dig personligen. Däremot har vi rätt mycket att avhandla angående vår profession. Det hoppas jag att vi ska kunna göra framöver utan att du ska behöva känna att jag attackerar dig personligen, för rent personligen har jag ju alltid tyckt att du är en förbannat trevlig prick, som jag gärna träffar och tar en öl med då och då.

Vi måste kunna diskutera de här frågorna utan att du ska känna att jag hoppar på dig som människa. Debatten är bra för oss. Vi måste ta den vidare.

Jag respekterar dig också som yrkesperson, och jag tror att du passar verkligt bra i pokervärlden. Däremot kommer jag aldrig att gå med på att poker-SEO är rätt väg att gå för andra branscher.

Jag attackerar inte dig, bara dina åsikter om vad som är god SEO. Det är en otrolig skillnad. Kan vi gå vidare nu?